Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, януари 24, 2017

Чудотворна отвара срещу подуване на корема и газове

Stomach-Pain
април04/ 2016

Коремните проблеми като подуване и газове често възникват вследствие от недостатъчно смляна храна, както и от определени продукти  богати на въглехидрати и лактоза. Въпреки това има напитка, която ще ви реши проблемите пише mall359.com.

 

Много подправки и растения улесняват храносмилането, така че хората с такива проблеми се препоръчва по-често да ги използват. Те засилват произвеждането на ензими, които от своя страна подобрява храносмилането, а измежду тях се открояват следните: джинджифил, мента, мащерка и др.

 

За да се засили тяхното действие трябва да се комбинират с лайка, а ако се добави и кисело мляко с пробиотици заедно с парчета ананас, който е богат на ензими, ще направите напитка, която ще улесни храносмилането и ще премахне симптоми, като подуване на корема и газове. Ето рецептата, която ще ви отърве от проблеми с храносмилането:

 

1 чаша студен чай от лайка

1 чаша ягоди

1 чаша парчета ананас

300 мл кисело мляко с пробиотици

1 супена лъжица мед

1 чаша кубчета лед

 

Поставете продуктите в блендер, докато компонентите не се смесят добре, а след това се насладете на вкусната и полезна напитка.