Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, юни 24, 2017

Какво трябва да знаем за бебешката… хомеопатия?

Pot Marigold (Calendula Officials) and chamomile flowers, homeopathic medication and glass jars on white background. Shallow depth of field, focus on Calendula.
май07/ 2016

Хомеопатията е подходяща за пациенти с почти всякакъв тип заболявания, както и във всяка възраст.

Нещо повече – тя е препоръчителна дори за бременност, а също така и за най-големите мъници, включително и за бебета пише doctorbg.net.

И въпреки че чак такова понятие като бебешка хомеопатия да няма по принцип, днес ще говорим за нея, т.е. за хомеопатичните мерки и подходи, за които трябва да сме наясно, ако ще ги прилагаме за лечение с хомеопатия на бебето си.

Ето какво трябва да знаете за бебешката хомеопатия:

1. Започнете хомеопатична терапия със самата себе си след раждане,

в случай че усетите някакви признаци на следродилна депресия. Не я подценявайте, защото тя влияе на цялостните ви първи грижи за детето, а дори и върху кърмата ви. Все още връзката между вас и детето не е изцяло прекъсната, макар то да не е в корема ви, и затова вашето поведение и емоции му влияят.

2. Хомеопатията е най-добрият метод за справяне с първите колики

на бебето, които могат да продължат до четвъртия месец. Причините за тях са първото настройване на храносмилателната система на човечето, затова и те не са опасни, но пък могат да му създадат много дискомфорт и безсъние.

3. Всъщност безсънието най-добре е да се лекува също

с хомеопатични средства. Лекарства срещу инсомния за бебета няма, а когато те са неспокойни, здравето и развитието им могат да бъдат засегнати.

4. Никненето на зъбки също е първи сблъсък

с болка и посещение при хомеопата. Разбира се, тук не е задължително да давате каквито и да е лекарства на бебето, но с хомеопатични средства значително можете да намалите мъченията му.

5. Когато става въпрос за бебе, в никакъв случай не трябва

да избирате сами хомеопатичните лекарства. Задължително се консултирайте с професионалист и не давайте от своите хомеопатични средства на детето. То има различни нужди от вашите.

loading...
loading...