Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, април 26, 2017

ВНИМАНИЕ, родители: Дете почина само час след къпане! Всички трябва да знаят причините за това

ahogamiento-secundario-mfuh61krt96mhqeexwz2t0cala3pmdiuy20gi806n8
май13/ 2016

Обикновено не обръщаме внимание на това, но когато прекараме цял един ден в басейна, разбираемо се чувстваме изтощени и уморени, особено ако сме с дете, което е било изключително активно през целия ден.

Точно затова Касандра Джексън не подозира нищо, когато синът й е казал, че иска да спи, когато се прибира у дома, след като прекарва целия ден в басейна. Десетгодишния Джони си е легнал след изморителен ден на басейна и майка му не предполага, че нещо с него не е наред. Тя отива да види детето си по-късно и остава потресена от видяното.

Детето имало пяна на устата си и видими проблеми с дишането. Веднага било прието в спешното отделение, а на майка му съобщено, че това, което се е случило, е състояние на „вторично удавяне“ и то е в резултат от поглъщане на вода. Това състояние е възможно да се развие в рамките на 72 часа.

Въпреки, че се случва рядко, вторичното удавяне може да причини смърт, ако предупредителните симптоми се пренебрегнат. Понякога се случва някой (дете или възрастен) да вдиша дори малка струя вода (от басейн, езеро или океан) и тя може да предизвика възпаление на белите дробове и да причини оток. Обикновено, малко количество вода се намира в белите дробове, когато се случи „вторично удавяне“, но и това малко количество вода е достатъчно, за да възпрепятства способността на белите дробове да доставят кислород в кръвта.
Ако детето ви е било в ситуация близка до удавяне, или може би е погълнало твърде много вода, внимавайте за симптомите на вторичното удавяне и веднага го закарайте до болницата. Симптомите могат да се проявят дори от 1 до 72 часа след това пише mall359.com.

loading...
loading...