Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, юли 21, 2018

5 начина да се отървете от деформираната кост на палеца без помощта на хирург. Край на страданието!

октомври13/ 2017

Деформираната кост на палеца на крака – това е причина за страданието на много хора, и най-вече жени

Болка при ходене, дискомфорт при носене на обувки, грозен вид, деформация на пръстите – това е само част от онова, което може да предизвика трайната и нелекувана деформация на костта на палеца.

Причини за възникване на Hallux valgus може да е носенето на твърде тесни обувки, лоша диета, наследственост, плоски стъпала, ревматизъм.

Обикновено, за да се отървете от това заболяване ортопедите предписват коригиращи стелки, които изискват постоянно и продължително носене, а при по тежки случаи се налага и операция.

Традиционната медицина има решение на този толкова неприятен проблем.

Първата стъпка е да се очисти тялото от излишната сол. 1 супена лъжица натрошени дафинови листа залейте с 300 мл вода и ги оставете да се варят на котлона в продължение на 5 минути. Сложете тази отвара в термос и я оставете да се кисне в продължение на една нощ. На сутринта прецедете и пийте този чай през целия ден на малки глътки, но никога на един път.

Тази напитка се пие три дни, после три дни се почива, докато не станат 10 курса на лечение.

Само за 2 месеца можете да се отървете от от деформираната кост на палеца ако приготвите ето тази инфузия: 5 големи дафинови листа се заливат със 100 мл водка и се оставят за една седмица, като периодично се разклаща.

Накиснете крака в топла вода със сода, след това избършете и направете компрес от дафиновия извлек. Сложете чорапи и спете цяла нощ така.

Смелете 5 аспирина и ги разтворете в 10 мл йод. С тази смес мажете всяка вечер. Тя е полезна не само при деформирана кост на палеца, но и при проблеми с колената, лактите и глезените.

Също така може да мажете и да правите масаж на засегнатото място с чист йод в продължение на 30 дни. Това се прави преди лягане, като след като засъхне сложения йод се намазва с вазелин.

И последният пети начин е: смесване на йод и лимонов сок в съотношение 1:1. Тази смес също се маже, като след това не забравяйте да сложите подхранващ крем пише lekuva.net.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...