Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Не пренебрегвайте това! То може да е скритата причина за болката в долната част на гърба

юли30/ 2016
Пилонидална киста се появява в долната част на опашната кост и може да се напълни с гной.  Пилонидалният абсцес изглежда като голяма пъпка в долната част на опашната кост, точно над пукнатината на задните части. Тя се състои от отпадъци на кожата и космите. Прекомернат и непрекъснат натиск върху тази част може да причини настъпването на пилонидална кистата

.

Тази киста е по-често при мъжете, отколкото при жените и обикновено се появява при млади хора на възраст между 16-25 години. Основните симптоми са зачервяване, болка в долната част на гръбнака, треска  над долната част на гръбнака и  гной по тази част на кожата.

За щастие, има няколко домашни средства можете да се опитате да се отървете от пилонидална киста , вместо с операция или друга медицинска помощ.

Ябълков оцет

Не само това лекарство помага при лечение на пилонидална киста, но също така може да лекува почти всякакъв вид кожна инфекция. Той помага в регулирането на рН баланса и премахва токсините от тялото.

За лечение на отоци от пилонидална киста, накисва памучен тампон в ябълковия оцет сайдер и да го прилага върху засегнатата област. Можете да повторите този процес няколко пъти на ден.

Куркума

Консумирането на куркума, заедно с вашата храна ще осигури облекчение от инфекции, предизвикани от пилонидална киста.

Смесете куркума с вода, докато не се създаде паста. Нанесете тази паста върху засегнатата област. Използвайте това домашно средство за защита 3 пъти на ден.

Чесън и английска сол

Пилонидалната киста причинява микроби, които чесънът може да пребори поради своите антиоксидантни свойства.

Друг лек е английска сол. Просто добавете 2 чаши английска сол във вана, съдържаща топла вода. Седнете във водата в продължение на 30 минути, за да подейства. Тази процедура се повтаря 2 пъти на ден.

Топла вана

Топла вана ще намали симптомите, свързани с пилонидална киста, всичко което трябва да направите е да седнете в топла вана и болката ще бъде намалена. Освен това, тя ще избегне поява отново на кистата в бъдеще. Повторете това редовно пише zajenata.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...