Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юни 25, 2018

Спасението при подуване на корема, газове в червата, трудно уриниране

септември07/ 2016
подуване на корема, газове в червата, трудно уриниране" data-essbisHoverContainer="">
Билката дяволска уста представлява тревисто растение, високо между 60 и 100 см, окичено с листа с дълги дръжки, разположени по кухо стъбло, на върха на което се разполагат розови или виолетови цветове. Именно цъфналата част (и понякога листата) се използва за приготвянето на чайове, запарки, отвари, компреси. Дяволска уста се използва при лечение на анемия, газове в червата, трудно уриниране, главоболие, преумора, стрес, за понижаване на кръвното налягане. Листата помагат при изгаряния, затова се приготвят компреси от тях.

Билката е известна и като добър помощник при женски проблеми – облекчава болезнената менструация, предотвратява маточни инфекции, лекува безплодие, съдейства за по-лесно преминаване през климактериума. В китайската медицина лечителите я прилагали при нередовен цикъл. Известно е, че дяволска уста има успокояващ ефект върху гладката мускулатура, което я прави полезна и за сърцето. В повечето случаи лековитото растение се комбинира с други билки, но винаги трябва да се внимава с дозата. Задължително се консултирайте с лекар или хомеопат по въпроса какво количество да приемате. Но най-важното е, че никога не трябва да я приемате в „суров“, необработен вид, защото е отровна пише zajenata.bg!
Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...