Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, април 20, 2018

Кой да предположи, че една детска играчка може да бъде фатално опасна за здравето на детето!

октомври13/ 2016

Една най-обикновена детска играчка може да бъде вредна за здравето на детето. Едно добро намерение, каквото е покупката на детска играчка, може да завърши не особено благоприятно за здравето. А във случая, за който ще ви разкажем – дори фатално.

Тази статия ще напомни на родителите, бабите и дядовците, както и на всички, които ще имат деца, че трябва да бъдат винаги нащрек.

Когато около вас има малък човек, трябва да мислите за неговата безопасност почти постоянно пише zajenata.bg.

Децата активно опознават света около нас, и това води до риск от нараняване. Не е необходимо да изброяваме всички възможни начини, поради които едно бебе или малко дете може да се нарани. Тези рискове винаги съществуват и повечето от тях няма как да бъдат избегнати.

Днес ще напомним за една опасност, която може да бъде предотвратена. Ще говорим за играчките – шарени, движещи се, мигащи и издаващи какви ли не звуци. Точно тези играчки са в състояние да осигурят на родителите един по-дълъг момент на спокойствие. Точно тези играчки в повечето случаи са евтини и достъпни в повечето магазини, дори и в магазините за хранителни стоки.

Детска играчка отне живота на 2-годишно момиченце

Ние знаем, че има вредни играчки. И друг път е ставало дума за това – занижен контрол при производството, още по-занижен контрол при вноса. Това са играчки, за направата на които са използвани токсични материали. Тези материали влияят неблагоприятно върху здравето на детето. Такива играчки могат да причинят редица заболявания, но рядко може да са причина за смъртта.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...