Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юни 25, 2018

Първият симптом на рак на шийката на матката, при който трябва да ви светне червената лампичка

октомври28/ 2016
рак на шийката на матката, при който трябва да ви светне червената лампичка" data-essbisHoverContainer="">
Първият  признак на рак на шийката на матката  обичайно е кървене между периодите. Кървене представлява отделяне на кръв, което се засилва по време на предменструалния и постменструалния период пише zajenata.bg.

Кръвта би могла да се появи и след полов акт или около менструалните цикли внезапно. Тя рядко има кървав цвят.

Повечето от тези секрети имат обичайния червено-зелен цвят и характерен мирис. Понякога зацапването е със зеленикав цвят, почти без наличието на кръв. Това заболяване е много коварно, тъй като не се позволява да се открие в ранен етап.

Запомнете – първите външни симптоми започват да се появяват, когато вече е стартиран опасният раков механизъм за увеличаване на броя на раковите клетки.

Но не всичко е толкова безнадеждно.

Ракът на маточната шийка е лечим с опазване на репродуктивните органи в 90% от случаите, ако се диагностицира навреме.

Ето и други първични клинични прояви на заболяването:

-удължаване на менструалния цикъл; -дискомфорт по време на сексуален контакт и появата на кръв след това; -обилно отделяне на водниста течност.

Такива симптоми, много жени вземат за всякакви нарушения, но не и за рак.

Никой не иска да мисли за опасната болест. Тогава ракът напредва и туморът се разпространява до други органи. Тогава жената усеща болка в долната част на корема и долната част на гърба, защото туморът компресия нервните окончания.

Тъй като  ракът на шийката на матката  прогресира, се появяват симптоми като: често уриниране и дефекация, подуване на краката, болки в гърба и краката.

При тази форма на рак на има бял секрет (бяло течение) – водниста течност, която се отделя от мястото на тумора, който е бил подложен на разпадане или некроза.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...