Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 23, 2018

Неприятен вагинален секрет може да доведе до сериозни проблеми-Ето какво да направите!

октомври31/ 2016
вагинален секрет може да доведе до сериозни проблеми-Ето какво да направите!" data-essbisHoverContainer="">
Вагинит ,  вагинални инфекции , придружени със сърбеж, изтръпване, раздразнителност на влагалището и болки в областта на долната част на корема. Може да се стигне до промяна на количеството и миризмата на секретите. Явява се почти при всички жени (по-често при тези, които са активни) и попада между най-честите причини за  посещение при гинеколог .

Посочват най-често  3 вида вагинални инфкции :  бактериална вагиноза  (дисбаланс на вагинални бактерии),  вулвовагинална кандидоза  (растеж и размножаване на гъбички) и трихомониаза (влияние на паразита Trihomonas vaginalis).

Посетете гинеколога си за да определите за какъв вид инфекция става въпрос, тъй като симптомите са доста сходни. Освен предписаните лекарства много от жените се обръщат към чайове като червена боровинка, а ако става въпрос за  гъбична инфекция  има още няколко начина да си помогнете. (За другите 2 вида инфекции изключително имате нужда от помощ от лекар).

ЧайовеСрещу сърбеж и изтръпване ефикасен е чаят от розмарин. Можете да го използвате като  средство за интимна хигиена  (за измиване на интимните части) или просто да го поставите върху вагиналния отвор. Можете и да пиете 1 супена лъжица сушен розмарин с 1 чаша гореща вода, оставете за 10 минути покрити, прецедете . Пийте от 1 до 4 чаши на ден, ако имате гъбична инфекция.

Червена боровинкаЧервената боровинка се използва в борбата срещу  инфекция на пикочните пътища , но и срещу гъбични инфекции. В случай на гъбични инфекции се препоръчва да се пие неподсладен чист сок от червена боровинка няколко пъти на ден. Можете да консумирате и таблетки от червена боровинка или суха червена боровинка. Резултатите много бързо ще бъдат видими.

ЧесънЯжте чесън, ако имате  гъбична вагинална инфекция . Един от вариантите е да направите паста от нарязан чесън и нанесете на заразените част. Можете да нанесете и смес от масло от бял чесън, витамин Е (от капсула) и кокосово масло.

ОцетМожете да използвате и обикновен бял и ябълков оцет и с гореща вана. Купете органичен чист оцет (за предпочитане ябълков). Във вана с топла вода се налива 1 чаша от този оцет. Киснете 20 минути и след това изтрийте с кърпа пише zajenata.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...