Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, март 30, 2017

Неприятен вагинален секрет може да доведе до сериозни проблеми-Ето какво да направите!

f7f15108562ea1a3ebd918103e18b4c3
октомври31/ 2016

Вагинит ,  вагинални инфекции , придружени със сърбеж, изтръпване, раздразнителност на влагалището и болки в областта на долната част на корема. Може да се стигне до промяна на количеството и миризмата на секретите. Явява се почти при всички жени (по-често при тези, които са активни) и попада между най-честите причини за  посещение при гинеколог .

Посочват най-често  3 вида вагинални инфкции :  бактериална вагиноза  (дисбаланс на вагинални бактерии),  вулвовагинална кандидоза  (растеж и размножаване на гъбички) и трихомониаза (влияние на паразита Trihomonas vaginalis).

Посетете гинеколога си за да определите за какъв вид инфекция става въпрос, тъй като симптомите са доста сходни. Освен предписаните лекарства много от жените се обръщат към чайове като червена боровинка, а ако става въпрос за  гъбична инфекция  има още няколко начина да си помогнете. (За другите 2 вида инфекции изключително имате нужда от помощ от лекар).

ЧайовеСрещу сърбеж и изтръпване ефикасен е чаят от розмарин. Можете да го използвате като  средство за интимна хигиена  (за измиване на интимните части) или просто да го поставите върху вагиналния отвор. Можете и да пиете 1 супена лъжица сушен розмарин с 1 чаша гореща вода, оставете за 10 минути покрити, прецедете . Пийте от 1 до 4 чаши на ден, ако имате гъбична инфекция.

Червена боровинкаЧервената боровинка се използва в борбата срещу  инфекция на пикочните пътища , но и срещу гъбични инфекции. В случай на гъбични инфекции се препоръчва да се пие неподсладен чист сок от червена боровинка няколко пъти на ден. Можете да консумирате и таблетки от червена боровинка или суха червена боровинка. Резултатите много бързо ще бъдат видими.

ЧесънЯжте чесън, ако имате  гъбична вагинална инфекция . Един от вариантите е да направите паста от нарязан чесън и нанесете на заразените част. Можете да нанесете и смес от масло от бял чесън, витамин Е (от капсула) и кокосово масло.

ОцетМожете да използвате и обикновен бял и ябълков оцет и с гореща вана. Купете органичен чист оцет (за предпочитане ябълков). Във вана с топла вода се налива 1 чаша от този оцет. Киснете 20 минути и след това изтрийте с кърпа пише zajenata.bg.

loading...
loading...