Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юни 25, 2018

4-те симптома, които всички пренебрегваме, а те ни показват, че бъбреците ни не работят правилно

ноември12/ 2016
бъбреците ни не работят правилно" data-essbisHoverContainer="">
Тялото на човека е в отлично състояние, когато всички органи работят перфектно. Ако някой орган от тялото не функционира правилно, възникват определени здравословни проблеми. Открийте кои симптоми и признаци показват увреждане на бъбреците ви пише zajenata.bg. 

Умора и отоци   Ако чувствате слабост и голяма умора може да е знак за намалено отделяне на хормона еритропоетин, с чиято помощ се образуват червени кръвни клетки, които пренасят кислород до клетките.

 Намаленият брой на червените кръвни клетки означава и намаляване на предаване на кислород до клетките, а това води до слабост и голяма умора. Когато бъбреците не изпълняват правилно своята функция като филтри на кръвта, излишната вода вместо да се изхвърля се събира в организма и води до подуване на ръцете, стъпалата, глезените или лицето.

Обрив, сърбеж, гадене и повръщане   Повредените бъбреци не филтрират кръвта правилно, така че вредните вещества се натрупват в кръвта и могат да причинят сърбеж и обрив на кожата, както и гадене и повръщане.  Лош дъх и метален вкус в устата

В резултат на бъбречно заболяване може да се повиши нивото на урея в кръвта, а това обикновено води до лош дъх и метален вкус в устата.

Болки в гърба или кръста   Някои проблеми с бъбреците могат да причинят болка в гърба или кръста.Такава болка често е свързана с камъни в бъбреците, но може да е знак за бъбречно заболяване, което е наследствено и предизвиква кисти или камъни. Хроничната възпаление на пикочния мехур причинява хронична болка и дискомфорт.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...