Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, май 26, 2018

Никой не го прави, а е супер важно! Ето по колко време трябва да си мием ръцете, за да сме здрави!

ноември21/ 2016
ръцете, за да сме здрави!" data-essbisHoverContainer="">

Хората не отделят достатъчно време на миенето на ръцете си и за да бъде то ефективно, трябва да трае минимум 45 секунди.

Това предупреди зам.-главният здравен инспектор на Великобритания Джина Радфорд, пише БТА.

Много често това условие не се изпълнява и липсата на основни хигиенни навици води до разпространението на инфекции и до растящата устойчивост на антибиотици.

Как да определим кога са изтекли задължителните 45 секунди? Джина Радфорд подсказа на британците, че за това време може да се изпее първият куплет на националния им химн „God Save The Queen“. По същия начин могат да се отброят 45 секунди, като се изтананика два пъти „Happy Birthday“.

„Много от нас не отделят достатъчно време, за да си измият ръцете с вода и сапун. Често се пропуска тази основна хигиенна процедура след ходене до тоалетната и преди ядене“, констатира Радфорд.

Тя също препоръча на лекарите по-отговорно да изписват антибиотици.

„В девет от всеки десет случая не са нужни тези лекарства при подуто гърло, и въпреки това те се назначават на много пациенти“, предупреждава Радфорд.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:ръце, хигиена
loading...