Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, април 26, 2017

Никой не го прави, а е супер важно! Ето по колко време трябва да си мием ръцете, за да сме здрави!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ноември21/ 2016

Хората не отделят достатъчно време на миенето на ръцете си и за да бъде то ефективно, трябва да трае минимум 45 секунди.

Това предупреди зам.-главният здравен инспектор на Великобритания Джина Радфорд, пише БТА.

Много често това условие не се изпълнява и липсата на основни хигиенни навици води до разпространението на инфекции и до растящата устойчивост на антибиотици.

Как да определим кога са изтекли задължителните 45 секунди? Джина Радфорд подсказа на британците, че за това време може да се изпее първият куплет на националния им химн „God Save The Queen“. По същия начин могат да се отброят 45 секунди, като се изтананика два пъти „Happy Birthday“.

„Много от нас не отделят достатъчно време, за да си измият ръцете с вода и сапун. Често се пропуска тази основна хигиенна процедура след ходене до тоалетната и преди ядене“, констатира Радфорд.

Тя също препоръча на лекарите по-отговорно да изписват антибиотици.

„В девет от всеки десет случая не са нужни тези лекарства при подуто гърло, и въпреки това те се назначават на много пациенти“, предупреждава Радфорд.

Етикети:ръце, хигиена
loading...
loading...