Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, май 26, 2018

Само три на ден и тялото ми ликува! Ето защо и вие трябва да хапвате по-често фурми:

ноември21/ 2016
фурми:" data-essbisHoverContainer="">
Нищо чудно, че при много народи фурмите се считат за свещена храна . Дори и малък брой от тях не само подхранва организма , но има още редица извънредно полезни действия. Изяждайки само по  3 фурми на ден , предоставяте на тялото с почти всички необходими микроелементи пише  zajenata.bg.

Много лекари съветват да се заменят вредните бонбони със сладките фурми.

 И вкусно, и полезно …

Колко полезни са фурмите Чисти кръвоносни съдове Фурмите разполагат с голямо количество  калий . Той не само поддържа нормалното функциониране на сърцето , но също така помага да се изчистят запушените кръвоносни съдове. Това на свой ред ще помогне за предотвратяване на болести и инфаркти. Здрав черен дроб Фурмите помагат за  пречистване на черния дроб от токсини, както и намаляват риска от цироза . Те също така облекчават симптомите на чернодробна фиброза. По-добро зрение Оказва се, че фурмите могат да подобрят зрението по-добре от морковите! И всичко това, защото те съдържат големи количества витамин А. Свежест Ако искате да се почувствате освежени и пълни с енергия , хапвайте фурми. Изяждането на само 3 фурми може да ви даде тласък на енергия за целия ден. Храносмилане Фурмите са идеална храна за храносмилането, те са особено полезни при заболявания на стомаха . За профилактика на стомашно-чревни заболявания и дори рак на стомаха трябва непременно да хапвате този продукт. Афродизиак Арабските жени в продължение на векове са използвали фурмите като  афродизиак . Намачканите плодове те добавяли на мъжете си в кафето. Този продукт съдържа различни аминокиселини , които увеличават либидото и сексуалната издръжливост . За красота Когато косата стане чуплива, а кожата – повяхнала и суха, появят се ранни бръчки, пукнатини по устните, започнете да ядете фурми. Те понякога се използват дори и като част от маски за лице и коса.Най-добре е да изберете  фурми с костилка , тъмни и набръчкани. Плодовете трябва да бъдат цели, умерено меки, а тяхната повърхност – матова.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:ползи, фурми
loading...