Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, януари 16, 2019

Токсиколози в шаш и паника във Варна. Кожата на жена се свлича на парцали, заради хапчета.

ноември22/ 2016
Токсиколози от варненската Военноморска болница се борят да спасят живота на 72-годишна жена със смъртоносния синдром на Лайл . Той се изразява в некроза на епидермиса, поради която кожата се свлича като след тежко изгаряне .Засягат се също лигавиците на вътрешните органи, като има огромен риск да се стигне до сепсис и фатален изход. Най-често бурната реакция на тялото е предизвикана от масово употребявани медикаменти.

В случая пенсионерката развила опасния синдром след прием на два вида противовъзпалителни хапчета.

„Лекуваме я вече седмица и до момента успяхме да предотвратим появата на вторична инфекция, но още има риск за живота й“, обясни пред „Труд“ началникът на клиниката по токсикология доц. Снежа Златева. Според нея от началото на годината екипът е спасил още неколцина пациенти с по-леки прояви на синдром на Лайл . „Случаите зачестяват, тъй като се променя реактивността на хората към лекарствата. Това се дължи на токсините в храната, на замърсяването на околната среда, на стреса, на някои вирусни инфекции. Затова и алергиите като цяло се увеличават“, поясни доц. Златева. Източник: „Труд“

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:кожа, свличане
loading...