Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Ето как зелето може да бъде вашето тайно оръжие срещу мазнини, рак и сърдечни заболявания!

ноември22/ 2016
зелето може да бъде вашето тайно оръжие срещу мазнини, рак и сърдечни заболявания!" data-essbisHoverContainer="">
Както всички ферментирали храни, кисело зелето има невероятни ползи за здравето и може да остане свежо за по-дълъг период, за разлика от суровите зеленчуци.

Изключителни ползи за здравето от кисело зеле :

Подобрява храносмилането:

Зелето е добър източник на фибри, което е много важно за здравето на храносмилателната система. То помага при запек, подобрява функцията на червата и предпазва от спазми и подуване на корема. Редовната консумация на зеле предотвратява развитието на сериозни заболявания като рак на дебелото черво и стомаха.

Увеличава енергията: Високо съдържание на желязо повишава енергията, кръвообращението и обмяната на веществата. То също така предотвратява анемия и помага при умора и главоболие.

Укрепва имунната система:

Киселото зеле е пълно с витамин C, който е един от най-големите ускорители на имунната система. Високото количество на витамин С играе важна роля в регенерирането на клетките, продукцията на белите кръвни клетки и образуването на колаген (ключов компонент на почти всеки орган).

Здрави кости:

Киселото зеле е богато на витамин К, който запазва здравината на костите създава протеин, който регулира костната минерализация. Витамин К също така предотвратява остеопороза.

То намалява възпалението:

Киселото зеле съдържа антиоксиданти, които са известни като противовъзпалителни агенти. Редовната консумация на кисело зеле намалява болката в някакви възпалени области на тялото.

Предотвратява рак:

Според някои изследвания, мощни антиоксиданти в кисело зеле унищожават свободните радикали, които са от решаващо значение за създаването на раковите клетки.

Подобрява сърдечното здраве:

Високото съдържание на фибри в киселото зеле също е добро за здравето на сърцето. Влакната предотвратяват негативните ефекти на холестерола в артериите и кръвоносните съдове, което е много важно за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

Подобрява зрението и заздравява кожата:

Витамин А е добър за зрението и здравето на кожата. Големи количества витамин А се намират в киселото зеле и помагат за намаляване на макулната дегенерация и катаракта. В допълнение, също така намалява зачервяване и бръчки пише zajenata.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:зеле, ползи
loading...