Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, юни 24, 2018

Миналата година баба ми даде от този мед и цяла зима настинка не ме хвана, тази вече сама си правя и забравих за имуностимулатори

ноември23/ 2016
настинка не ме хвана, тази вече сама си правя и забравих за имуностимулатори" data-essbisHoverContainer="">
Тиквен мед – балсам за черния дроб и бъбреците

Мед от тиква може да си приготви всеки без особени усилия и кулинарни умения. Тиквеният мед е истински балсам за черния дроб . Освен това той подобрява храносмилането и има слабително действие.

Консумирането му се препоръчва при затлъстяване, заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

В него се съдържа пектин , който абсорбира много вода и спомага за изчистване на дебелото черво и редуциране на холестерола. Също така този балсам има ниската калоричност и е подходящ за хора с наднормено тегло.

Високото съдържание на витамин С в него ще ви защити от простудни заболявания , а витамините от група В ще ви помогнат да се справите с умората, раздразнителността и безсънието. Медът от тиква съдържа калий и фосфор и това го прави изключително подходящ срещу сърдечно-съдови и бъбречни заболявания. Ще споменем и че честото му консумиране ще укрепи имунната ви система. Медът от тиква е много полезен при лечение на гастрит, безсъние, повишена стомашна киселинност и помага много за поддържане на сексуалния тонус при мъжете.

За да приготвите тиквен мед е нужно да вземете една тиква, да отрежете горния край под формата на капак и да я издълбаете като отстраните вътрешността й.

След това се изсипва захар в тиквата, така че да се напълни до краищата, покрива се с предварително отрязания горен край като капак и се слага в подходящ дълбок съд.

 

Тиквата е необходимо да стои в този съд докато кората омекне. След това, цялото съдържание от вътрешността на тиквата се изсипва в буркан. Това е тиквения мед.

Той е необходимо да се съхранява в хладилник. Медът от тиква може да се консумира без ограничение в количеството и по всяко време.

Ако преварите меда до сгъстяване, той ще се запази годен за по-дълго време, но по този начин биха се загубили част от полезните вещества, които тиквата предава на сока пише zajenata.bg.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...