Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, май 27, 2018

Струва ви се дребна работа, но не е! Ето ги 9-те вредни навика, които трябва да изоставим, за да не боледуваме цяла зима:

ноември28/ 2016
Ето я добрата новина: за да не ви изоставя доброто здраве цяла зима , просто трябва да се откажете от навиците, които незабележимо ни обричат на простуди !

Да използвате капки за нос преди излизане9 вредни навика през зимата

Кръвоносните съдове така и така се стесняват под влиянието на студа. Ако им „помогнем“ допълнително с  капки за нос , лигавицата няма да успява да ни предпази от микроби и да стопли вдишания въздух. По-добре просто да почистите носа , преди да излезете пише zajenata.bg.

Дишане през уста на улицата9 вредни навика през зимата

Когато вдишвате през устата , въздухът не разполага с време, за да се овлажни и стопли, поради което е по-вероятно да ви заболи гърлото

. За да избегнете това, е по-добре да дишате през носа, бавно и плитко.

Опаковане на носа и устата с шал9 вредни навика през зимата

Издишаната в тъканта пара в студа се превръща в лед. Така въздухът, който влиза през шала , става още по-студен. Това може да причини болки в гърлото , бронхит , или да предизвика дразнене на кожата . Ако наистина искате, можете да покриете лицето, но не и носа си.

Да тичаме у дома при измръзване9 вредни навика през зимата

При първите симптоми на замръзване е по-добре да отидете някъде, където да се сгреете за няколко минути, за да си поемете дъх, като например в аптека, магазин или кафе. А след това да продължите нататък.

/* (c)AdOcean 2003-2016, top_media_group_bg.zajenata.bg.All Pages.In_page_Video */ ado.slave(‘adoceanbgkejkfoniok’, {myMaster: ‘BDeQf41UNw8Sf8wZJFTl2a5e.JBBevBv9gschW3lDlL.e7’ }); Тогава никакво  преохлаждане не ви застрашава.   Носенето на тесни обувки и дрехи9 вредни навика през зимата

Както тесните дрехи , така и тесните обувки гарантират по-бързото замръзване . Ако изберете дрехи със свободен въздушен слой между тях и тялото, ще запазите за по-дълго топлината.

Да пиете топли напитки 30 минути преди излизане9 вредни навика през зимата

Горещият чай засилва кръвообращението и повишава защитните сили на организма. Но той също така  разширява кръвоносните съдове . Излизайки на студа, ние веднага губим много от собствената си топлина. Ако наистина искате да изпиете нещо преди излизане, най-добре е да се ограничите с вода и топла, но не гореща напитка.

Гладуване в студа9 вредни навика през зимата

За генерирането на топлина, тялото се нуждае от енергия, в противен случай ни е студено. Ето защо, веднага след като изпитате чувство на глад, трябва незабавно да приемете някаква  лека закуска или напитка в топла стая.

Нанасяне на крема точно преди излизане9 вредни навика през зимата

След прилагане на емулсионни кремове върху кожата през първите 30-40 минути водата се изпарява, което води до охлаждане и студът може да навреди на кожата . Затова е по-добре да приложим крема най-малко 30 минути преди излизане или да не използваме крем на базата на вода.

Да се сгряваме с алкохол на улицата9 вредни навика през зимата

Това е добре само първите 30-40 минути. След това тялото започва да се охлажда бързо, но мозъкът не може да реагира адекватно и не подава навременен сигнал. Затова е по-добре да пиете алкохол на топло вкъщи.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:здраве, съвети
loading...