Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 23, 2018

При мен бяха от бременността, при приятелката – от отслабване. Забъркахме го заедно, а след 2 месеца се фукахме с перфектна кожа!

декември02/ 2016
Отърваването от стрии , изглежда, не може да мине без скъпи медицински лечения. И няма значение как са се появили те: поради рязкото намаляване на теглото или бременност .Като цяло, стриите обикновено се появяват на гърдите и в корема по време на бременност. Причината, освен очевидната, е и хормонална.

По време на бременността женското тяло се пренастройва: колагеновите връзки на таза омекват, за да може по време на раждане тъканите по-лесно да се разтягат. За съжаление, след това недостигът на колаген се изразява в появата на стрии.

В магазини и аптеки се продава набор от средства, чиито създатели твърдят, че помагат да се преборим с тази напаст. Но същите съставки, на които те са базирани, се съдържат в познатите ни продукти – кафе и зехтин . Освен това,  там са в по-голяма концентрация!

Утайка от кафе  нежно ексфолира кожата и стимулира производството на колаген. А  зехтинът  предотвратява загубата на влага от кожните клетки, която им е необходима. Сигурно вече се досещате какъв ще бъде общият ефект пише zajenata.bg?

Ето как можете да си направите собствен ексфолиант, който да заличи омразните стрии:ексфолиант с кафе

Смесете 1 супена лъжица зехтин 1 супена лъжица смляно кафе . Нанесете сместа с меки кръгови движения. Продължете да масажирате проблемната област в рамките на 5 минути. След това оставете сместа да подейства в продължение на 20 минути. Накрая измийте с топла вода. Когато кожата изсъхне, нанесете овлажнител по ваш избор. За да се получи максимален ефект, добавете към сместа 1 чаена лъжичка кафява захар . Повтаряйте процедурата 3 пъти седмично.Готови ли сте да опитате? Споделете в коментарите резултата!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...