Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, май 26, 2018

И аз като всички жени имам проблем с корема, не можех да ходя до тоалетната, докато не започнах да правя тези неща

декември02/ 2016

Промените в хранителните навици е необходимо да бъдат придружени от промяна в организацията на целия ни живот.

 

Ето някои съвети, за да ви помогнат да направите точно това:

1.Избягвайте яденето на полуготови продукти и храни тип „бързо хранене“ Всички те, както и приема на брашно и бяла захар са причина за много проблеми в организма. Един от тях е запекът.

2.Физически упражнения Ходене, бягане, плуване … това са само някои от възможностите, достъпни за вас. Да не забравяме, че заседналият начин на живот влошава състоянието при запек.

3.Използвайте растително масло за вашата храна Доказано е, че зехтинът действа като смазка за дебелото черво. Една лъжица на празен стомах ще ви донесе много ползи пише zajenata.bg.

 

Спазвайте тези правила, за да сте без запек

4.Яжте повече кисело мляко Пробиотиците и другите полезни бактерии, които се съдържат в киселото мляко подобряват здравето и работата на червата.

5.Пийте много билкови чайове (не непременно лаксативи) Така наречените лаксативи са само „спешни мерки“.

6.Пийте много вода Разбира се, може да прочетете на много места за правилото – от 2 до 3 литра вода на ден. Това не е каприз, а жизнена необходимост за нашето тяло.

7.Яжте храни, богати на фибри Пълнозърнестите храни, семките, бобовите растения, плодовете и някои зеленчуци са богати на фибри, но някои от тях, необходимо е да се избягват:

-банани -ябълки -моркови -ориз -сирене

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...