Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юни 18, 2018

Лечение на дискова херния без лекарства и хирургия: упражнения за гърба на Шамил Аляутдинов /ВИДЕО/

декември05/ 2016
дискова херния без лекарства и хирургия: упражнения за гърба на Шамил Аляутдинов /ВИДЕО/" data-essbisHoverContainer="">

Дискова херния – заболяване, което засяга предимно млади хора и причинява болка в гърба на всеки 100 от 100 000 души

 

Фразата „междупрешленна херния“ се чува доста често тези дни. За да се разбере смисъла на това определение е необходимо да се обърнем към анатомията. Междупрешленните дискове са един вид подложки между прешлените. Те определят мобилността, гъвкавостта и силата на гръбначния стълб.

Твърдата черупка (фиброзния пръстен) и полутечното пулпозно ядро – това е от което се състои всеки диск. Понякога едно невнимателно движение е достатъчно, за да е налице умора и увреждане на дисковете.

diskova-hernia

Заради непрекъснатото триене, или поради други причини, настъпват изменения в дисковете, които притискат нервите на гръбначния мозък. Самият диск се издува като балон от налягането на прешлените. Това образува дискова херния.

Днес ще ви представим един малко по-нестандартен начин на лечение на дискова херния

Когато бил на 30 години, Шамил Аляутдинов е трябвало да се пребори с това тежко заболяване. Заради дисковата херния той е бил почти неподвижен, пише dedushkinsecret.ru. Младият мъж не се е отказал, не се предал, а започнал да търси начин да подобри своето здраве. Заболяването му започнало да го амбицира, вместо да го депресира. С течение на времето Аляутдинов изпробва няколко набора от упражнения, докато открива точно онези от тях, от които има нужда. Точно тези упражнения буквално изправят на крака младия мъж, въпреки че лекарите са го причислили към хората с трайни физически увреждания.

bolka

Упражнения за гърба и гръбначния стълб

Дисковата херния се характеризира не само с болки в гърба, а и с появата на редица други симптоми, привидно несвързани с гръбначния стълб. Заради наличието на дискова херния пациентите често започват лечение на болки в главата, стомаха и в бъбреците.

bolka-v-garba

Добре е да знаете, че дисковата херния се елиминира по два начина: чрез хирургична интервенция или с помощта на специални упражнения. След подробно проучване структурата на гръбначния стълб, както и естеството на възникване на дискова херния, Шамил Аляутдинов избира втория метод.

Гледайте видеото, в което той говори за неговото изцеление и показва упражнения за лечение на дискова херния.

За ваше спокойствие и сигурност, ако имате дискова херния, преди да започнете да правите тези упражнения, най-добре се консултирайте с лекар.

 

И не забравяйте – гъвкавият гръбнак е следствие от здрав гръбначен стълб! Упражненията за гръбначния стълб на Шамил Аляутдинов са най-добрата профилактика при остеохондроза, херния и други заболявания на гръбнака. Освен това, те отлично укрепват мускулния корсет и подобряват стойката и мобилността на тялото пише lekuva.net.

 

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...