Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юни 25, 2018

Убиват ви, а ги давате на децата си всеки ден! Вижте храните, произведени в Китай, които никога да не купувате! Оризът и грахът са само…

декември08/ 2016
храните, произведени в Китай, които никога да не купувате! Оризът и грахът са само…" data-essbisHoverContainer="">

Китай – страна, която играе важна роля в световната търговия . Тя купува и продава милиарди продукти, услуги и храна годишно. Сред хилядите добри продукти, обаче, се е наместила цяла ескадрила подлежащи на брак и негодни продукти.

Всяка година обемът на износа на хранителни продукти  от Китай се разраства.

Приготвили сме ви списък на най-опасните хранителни стоки, внос от Китай. Това са продуктите, на които трябва да обърнете специално внимание! Опасни продукти от Китай

Чесън

80% от световното производство на чесън идва от Китай. Учените казват, че китайският чесън е пълен с пестициди , тежки метали и други опасни вещества. Преди да го изпратят в другите страни, той е напояван с хлор. Така той по-дълго запазва търговския си вид. За да се предпазите, бъдете осторожни и четете етикетите!

Черен пипер 

Черният пипер е една от най-популярните подправки. За да се намали цената на този продукт, към него често се добавят лесно скриваеми примеси. В най-добрия случай това са оцветено нишесте и тебешир.

Преработени гъби

Почти 35% от консервираните и мариновани гъби произхождат от Китай. Първо за токсичността в тези гъби се заговори през 2006. След ядене на гъби, отглеждани в близост до Пекин, 16 души били хоспитализирани. Проблемът е високото ниво на замърсяване на въздуха в някои части на Китай.

Риба (тилапия и треска)

Тилапия и треска – едни от най-популярните видове риби, внасяни от Китай. При тяхното развъждане се използват високи дози хормони на растежа и силни антибиотици. В допълнение, повечето от рибата се отглеждат в малки басейни, във вода, която е силно замърсена.

Китайско зеле

Безскрупулни фермери пръскат зелето с формалдехид, за да понесе по-добре транспортирането. Последиците от използването на такъв продукт може да бъдат трагични: дразнене на кожата и храносмилателни проблеми.

Зелен грах

Фалшив грах започнаха да произвеждат в Китай през 2005 година. Той е изработен от соя, зелен оцветител и натриев метабисулфит (вредни консерванти). Последното е забранено вещество, тъй като то може  да доведе до рак  и метаболитни нарушения. Как да го проверим? Такъ грах не омеква при варене и водата се оцветява в бледо зелено.

Ориз

Продукт, който често се подлага на фалшификация, е оризът. Състои се от картофено нишесте, към което се добавя пластмаса, за да се придаде желаната форма. Да го ядете е все едно да ядете пластмасови пликчета. За да избегнете това, проверявайте винаги внимателно.

Вземете предвид тази информация и да бъдете внимателни. В супермаркетите четете етикетите и проверявайте продукта вкъщи, доколкото е възможно пише zajenata.bg.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...