Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, юни 24, 2018

Цял живот се чудя какво има в този буркан и защо баба си слага всеки ден по 1 лъжица в чая и най- странното никога не боледува

декември13/ 2016
Има много рецепти за буркан на здравето , и всички те безспорно са полезни

Но винаги е добре да има и още една рецепта за буркан на здравето. Особено сега, когато сме в началото на сезона, през който зачестяват настинките и грипа.

Вие даже нямате представа колко ползи има от този вкусен буркан! Абсолютно всички съставки от тази ароматна смес помагат за укрепване на имунитета , което е особено важно в сезона на влагата и кишата пише zajenata.bg.

 

Джинджифил с лимон и мед, и не само…

Мед, джинджифил и лимон – това е едно ултра известно трио за лечение и укрепване на организма.

Но, днес ще ви накараме да повярвате, че към това мултифункционално трио може да се добави и още нещо, а именно – тиква.В повечето случаи тиквата се ползва след топлинна обработка. Хапваме я варена или печена. А тогава голяма част от хранителните вещества са загубени, или изобщо ги няма… Но полезните съставки на тиквата наистина са впечатляващи: витамини (В1, В2, В12), витамин А, С, РР и К. Освен това, в комбинацията с мед, лимон и джинджифил, тиквата не само ще бъде полезна за вас, но ще се насладите на един нов, малко непознат, но приятен вкус.

 

Една по-различна рецепта за буркан на здравето

Преди да ви дадем точната рецепта за буркана на здравето, ще ви кажем, че бихте могли да комбинирате основните съставки по вкус. Ако обичате по-сладко – добавете мед, ако предпочитате кисело или пикантно – наблегнете на джинджифила и лимона. Ако желаете да е неутрално – нека има малко повечко тиква. За разкош може да добавите пресни орехи и стафиди.

– 1 лимон – 1 лайм – 1 средно голям корен от джинджифил – 200-300 грама тиква – 200 г мед

 

Как се прави?

Лимонът и лайма се измиват добре и се нарязват на филийки заедно с кората. Джинджифилът и тиквата се настъргват, като преди това се почистват от кората. Слага се всичко в блендер и се пасира. Накрая се добавя меда, както и орехите и стафидите.

От така изброените съставки се получава около 500 грама краен продукт. Слага се в буркан и се съхранява в хладилника. Взима се по една лъжица сутрин на гладно, но може и да се сложи в чай.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...