Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, април 23, 2018

Ако бъбреците ви са в опасност, тялото ви ще има тези 8 признаци!

декември17/ 2016
бъбреците ви са в опасност, тялото ви ще има тези 8 признаци!" data-essbisHoverContainer="">
Бъбреците са от жизненоважно значение за човешкото тяло и са отговорни за много процеси. Детоксикация и прочистване на тялото е тяхната основна функция, тъй като те филтрират кръвта и произвежда урина пише zajenata.bg.

Чрез бъбреците се отстраняват излишните отпадъци и течности от организма, спомагат за баланс на електролитите, регулират кръвното налягане и поддържат здравето на костите.

Накратко, те са от критично значение за поддържане на живота.

В случай, че тяхната функция е нарушена, цялото тяло е изложено на голям риск. Ето защо е от изключителна важност да знаете как да разпознавате симптомите на бъбречно заболяване.

По-долу можете да видите списъка на 8 признаци които показват, че функционирането им е застрашено:

УМОРАЗдравите бъбреци произвеждат еритропоетин – хормон, който увеличава броя на червените кръвни клетки. Намаляването на броя на червените кръвни клетки води до умора, както и проблеми с мускулите и мозъка. Симптомите са сходни като на заболяването анемия.

БОЛКАБолка в областта около бъбреците е типичен признак за камъни в бъбреците или инфекции на пикочните пътища.

Лоша концентрация И СВЕТОВЪРТЕЖБъбречната недостатъчност може да доведе до недостатъчен поток на кислород към мозъка, което води до лоша концентрация, проблеми с паметта и виене на свят.

Метален вкус в устатаПоради натрупването на отпадъци в кръвта се променя вкуса на храната и причинява лош дъх. Металният вкус в устата и лошият апетит са един от основните признаци на увреждане на бъбреците.

Кожни обривиНатрупването на отпадъци е пряко свързан с кожни обриви и сърбеж. Отпадъците се натрупват в кръвта, кожата изсъхва и се появят раздразнения по нея. Кремовете и лосионите не могат да решат този проблем, тъй като основната причина е вътрешна и следва да търси друг подход.

Недостиг на въздухНиското количество червени кръвни клетки, причинено от токсично натрупване в белите дробове, намалява количеството на кислород в тялото, което води до недостиг на въздух. Този знак често се свързва с увреждане на бъбреците.

ПодуванеАко бъбречната функция е нарушена, излишните течности останат блокирани в организма и това води до подуване, особено на лицето, крайниците и ставите.

ПРОМЕНИ в уринатаНай-честите признаци включват:

Затруднено уриниране

Желание за уриниране през нощта

Пенеста урина

Потъмняване на урината, по-рядко уриниране и уриниране на малки количества

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...