Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 23, 2018

Краката ми вечер са отекли и много уморени от тежкия работен ден, започнаха да ми излизат разширени вени, но този компрес ме спаси

декември19/ 2016
разширени вени, но този компрес ме спаси" data-essbisHoverContainer="">

Този компрес ще ви помогне да се справите с първите признаци на разширени вениКомпрес от картофени обелки – може ли да помогне при разширени вени? Оказва се, че картофите са ценен продукт при домашна грижа за краката.

 

Да се извърши процедурата е извънредно лесно. Ако сте планирали да готвите картофи за вечеря, просто не бързайте да изхвърляте картофените обелки ! Компрес с картофени обелки , направен през нощта подобрява кръвообращението и облекчава умората и премахва отоците на краката.

В допълнение, кожата става извънредно мека, а мазолите изчезват.

Не е ли това истинско чудо?

Компрес с картофени обелки помага при разширени вени – начален стадий. Как да го направите?

Сами се досещате, че този компрес се прилага много лесно.

Нужни са ви само картофени обелки, найлон и подходяща кърпа , с която да увиете крака.

 

Как се прави?

1. За да приготвите този прост компрес при разширени вени е необходимо да имате около една шепа картофени обелки . Достатъчно е да ги сварите за около 10-20 минути в обикновена вода.

2. Преди да приложите компреса може да накиснете краката във водата, в която сте варили картофите. Това е добър начин да си помогнете, ако краката ви болят или са уморени.

3. Нанесете картофените обелки върху болезнения участък от крака. Увийте добре с найлона и парчето плат или бинт – каквото имате под ръка. Компресът може да се държи в продължение на няколко часа, а може да се остави цяла нощ, което е много удобно.

4. След отстраняване на лапата на сутринта, измийте краката си с хладка вода и сапун и нанесете овлажняващ крем.

 

Компресирането с картофени обелки е много полезно за пациенти с венозни проблеми, най-вече такива, които имат болки при разширени вени. Може би това е един от най-евтините начини да облекчите положението. Използва се ежедневно и няма никакви противопоказания! Също така се препоръчва да да се натъкват краката със суров картоф пише zajenata.bg. Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"

loading...