Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, юни 24, 2018

Да, всички знаем, че лимонената вода е полезна, но допускаме тази нелепа грешка, когато я пием! Ето истината:

декември19/ 2016

Всички знаем колко е полезна лимонената вода, а за повечето от вас вероятно е първото нещо, което пият сутрин.

Това безспорно е много здравословна напитка и обичаме цитрусовия й аромат.

Лимонената вода е  богата на основни хранителни вещества и витамини, които я  превръщат в една от най-полезните напитки. Тя подобрява имунната система и спомага за протичането на правилните метаболитни процеси.

Въпреки това, има едно нещо, което трябва да имате предвид, и вероятно не знаете за него.

<a href=лимонена вода" />

Минусът от пиенето на вода с лимонКиселинността на лимонената вода разрушава зъбния емайл. Ако я  пиете всеки ден, зъбният ви емайл може да бъде унищожен.

За съжаление, това не е само външен проблем.

Лимонената вода прави зъбите чувствителни към топли и студени храни. Какъв е негативният ефект от употребата на лимонена водаНейната топлина. Топлата вода с лимон причинява силна ерозия .

Високата температура стимулира химични реакции и повишава киселинността. Ако знаете всичко за ползите от лимонената вода и искате да я пиете, можете поне да я пиете студена.

Друг минус от използването на вода с лимонПървото нещо, което повечето хора правят, е да си мият зъбите сутрин. Но ако пиете лимонена вода преди да сте яли или пили нещо, а след това си измиете зъбите, много е вероятно да изпитате някои сериозни странични ефекти.

Киселината в лимонената вода омекотява емайла, така че ако искате да си измиете зъбите веднага, след като сте приели прочистващата отвара, ерозията ще бъде още по-лоша, особено ако използвате твърда четка за зъби.

Това е единственото условие е, при което не се препоръчва да си миете зъбите.

Първото нещо, което трябва да се помни – не мийте зъбите си в продължение на най-малко един час след изпиването на лимонената вода, а дори и след като го направите, се уверете, че използвате за целта мека четка. А можете също така да си измиете зъбите и след това да приемете вода с лимон.

Използвайте сламка, за да облекчите положението. По този начин, водата няма да „докосне“ зъбите. И не забравяйте, че студената вода с лимон е много по-добър вариант пише zajenata.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...