Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 23, 2018

Приятелката ми е по народните илачи – зариби и мен! Не вярвах, че ще ми помогне, но вече седмица се будя без болка в ставите!

декември20/ 2016
илачи – зариби и мен! Не вярвах, че ще ми помогне, но вече седмица се будя без болка в ставите!" data-essbisHoverContainer="">

Ползите от лимона знае всеки. Но за ползите от лимоновата кора са чували малцина. Опитната домакиня никога не изхвърля корите на лимона, защото съдържат голямо количество хранителни вещества , които са ценни за  подобряване на здравето  .

Лимоновата кора  е богата на фибри , калий , каротин , магнезий , калций , фолиева киселина и бета-каротин

. В народната медицина се използва за контролиране на бактериални и гъбични инфекции , за лечение на артрит , анемия и тромбоза . Но най-ценното й качество е премахването на болки в ставите . За тази цел се прави специален компрес!

Премахване на болки в ставите

СЪСТАВКИ:

кора от 2 лимона слънчогледово олиоболни <a href=стави" />

КАК СЕ ПРАВИ:

Пригответе празен буркан. Залейте вътре  лимоновата кора  с олиото. Затворете капака на буркана. Сложете на тъмно място в продължение на 14 дни. С полученото средство напоете чиста марля  и наложете върху болящите стави. Отгоре увийте с найлонов плик или фолио и стегнете добре. Увийте всичко с вълнен шал и оставете компреса за една нощ пише zajenata.bg.болни <a href=стави" />

Не трябва да прилагате средството, ако страдате от стомашно разстройство, язва, гастрит и ентерит. То не се препоръчва и при алергии. В други случаи лекарството може само да ви е от полза.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:болка, илач, стави
loading...