Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 23, 2018

Ангел Кунчев: Съвсем скоро ще има грипна епидемия! Вижте симптомите и се предпазвайте навреме

декември21/ 2016
грипна епидемия! Вижте симптомите и се предпазвайте навреме" data-essbisHoverContainer="">
През следващите 2-3 седмици можем да очакваме грипна епидемия . Това каза д-р Ангел Кунчев , главен държавен здравен инспектор.

По думите му тази година грипната епидемия ще настъпи по-рано, тъй като вече се отчита висока заболеваемост в Балчик и Пловдив пише zajenata.bg. 

„През последните две седмици се отчита нарастване в боря на заболелите, но все още средните данни за страната са за около 120-130 на 10 000.

По време на реалната епидемия, което ще се случи вероятно през следващите 2-3 седмици за различните райони в страна, стойностите вече достигат до 250-300, има и случай до 600-700 заболели на 10 000 души, което е огромна заболяемост. Започналата вече грипната вълна обхваща много бързо цялата страна. Това, че ще съвпадне с празниците ще се отрази не много добре, защото доста хора се събират на едно място, срещат се, по-лесно и по-ефективно се предава вирусът“, каза още д-р Кунчев. Той уточни, че през последните две седмици се изолира щамът H3M2 – Хонг Конг, предаде Фокус.

„Това е класически грипен щам , който започва бързо, с висока температура, силна отпадналост, главоболие“, уточни главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:грип, симптоми
loading...