Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 23, 2018

Лекар от Перник по време на преглед: Не плачи, момче, майка ти ще умре така или иначе

декември28/ 2016
„Не плачи, момче – майка ти ще умре така или иначе…я виж колко хора са се натръшкали, начело с Айнщайн…“. Това казал на перничанин скандалният доктор от неврологията в пернишката болница – Петър Младенов в навечерието на Коледа .

Но скандалното изказване не спира дотук, пише ЗаПерник.бг.

Докторът заявил в прав текст: „Тук не е лечебно заведение – ние сме регистрирани по Търговския закон и сме акционерно дружество – вие за мен сте капитал, не болни – а аз трябва да продавам болнично легло на всеки 3 дни.

Аз имам сметка да продавам легла, а не пациентите да ми залежават.“Историята разказва Ники Асенов във Фейсбук групата „Снимай Перник, нека всички да видят“.

„Какво ли е в навечерието на най-светлите празници , някой да ти каже: “Не плачи, момче – майка ти ще умре така или иначе… Я виж колко хора са се натръшкали, начело с Айнщайн…“ Може би, нямаше да боли толкова, ако този някой беше просто някакъв човек. Това са думите на доктор Петър Младенов – от Неврологията в Перник. Възрастен, белокос, стар доктор, не някакъв младок, който не си мери приказките. И искам да продължа с историята – майка ми я приемат с мозъчен инсулт за лечение само за 3 дни. Такава била клиничната пътека!!! Но следващата реплика на доктор Младенов отново ме връща в реалността:

“Тук не е лечебно заведение – ние сме регистрирани по Търговския закон и сме акционерно дружество – вие за мен сте капитал, не болни – а аз трябва да продавам болнично легло на всеки 3 дни. Аз имам сметка да продавам легла а не пациентите да ми залежават.“ Всичко това се разиграва на следния фон -болнични колички с тежко болни хора се редят на Регистратурата за отпечатък, като таксиметрови коли на пиаца, температурата е под нулата (майка ми допълнително хвана и тежък грип точно тогава), санитарки и сестри по време на 30-минутната регистрация се оплакват ,че работят по 16 часа без почивка, сън, храна. В отделението и в стаята на сестрите е нужно да се поставят някакви въздуховоди, защото нищо не се вижда от цигарен дим, в лечебната стая преброих само 15 хлебарки в шкафчето, а обслужващата сестра ме помоли да я изчакам 10 минути, защото трябвало да си изпуши цигарата, докато в същото време поне трима доктори ме попитаха: “Абе, ти защо извика Спешната помощ ?“ Толкоз! Здравна реформа! Къде са ми здравните осигуровки, доктор Младенов? Вече знам – болницата е търговски обект, не е лечебно заведение. Днешният герой на деня е точно този човек – доктор Младенов. Аз спасих майка си, той я изтъргува!

Попитах го за опцията да преместят майка ми в специализирана клиника в София, при което той отвърна: „Момче, защо ще си харчиш парите – ще я откараш там и ще си я вземеш с краката напред, няма нужда, тя е стара жена, не си троши парите!“

„Искам да сигнализирам и за това, че отделението е пълно с тежко болни хора – обездвижени, покосени от инсулт, беззащитни са като бебета, а трябва при всички положения да бъдат изписани след 3 дни! Тези хора са обречени! Без постоянни лекарски грижи половината от тях ще починат в първите 3 месеца! Това е сеч!!!“, пише още Ники Асенов.

Под поста на Ники Асенов друга перничанка коментира: „Същият този неудачник даваше три дни на баща ми и смяташе, че има тумор, а всъщност нямаше нищо такова, именно това гнусно неврологично отделение и наглия персонал го погубиха и погубват много, които стигат до него! И докато персоналът си пуши цигарите и си пие ракията в стаичката, близките ни измират на болничните легла!“

Припомняме, че преди време същият доктор Петър Младенов бе обвинен, че опипва пациентки при преглед . Тогава за скандала гръмнаха и националните медии. Въпреки това той продължава да лекува перничани.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...