Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, май 27, 2018

Имах много висок холестерол и докторите ме наплашиха. Започнах всеки ден да ям тези плодове и за месец нормализирах нивата

декември31/ 2016
холестерол и докторите ме наплашиха. Започнах всеки ден да ям тези плодове и за месец нормализирах нивата" data-essbisHoverContainer="">
Имате висок холестерол?

Прочетете тази статия за нормализиране на холестерола . Добавете цвят и вкус към вашата диета! Има плодове, които са доста полезни за подобряване на общото ни здраве и особено за регулиране на нивата на холестерола.

Холестеролът е вещество, което се произвежда в черния дроб и е от съществено значение за здравето.

Нормалното нивото на това вещество е синоним на добро здраве и вътрешен баланс.

Това е един много важен факт, който ние е необходимо да помним, тъй като все още има хора, които свързват думата „холестерол“ с нещо вредно или опасно.

В допълнение, да се припомним още едно нещо: самото ни тяло произвежда нужното количество холестерол, така холестеролът, който се намира в определени видове храни, също представлява риск за здравето ни пише zajenata.bg.

Ако сте над 40, ако сте с наднормено тегло и има случаи на висок холестерол в семейството, разбира се, че трябва да внимавате какво ядете.

 

3 плода при висок холестерол правят чудеса

Днес ние ви предлагаме следното решение: да промените начина си на живот, да избягвате заседналия начин на живот.

По този начин ще балансирате холестерола си.

1. Авокадо Авокадото действително може да помогне на холестеролния баланс. В действителност, трябва само половин авокадо на ден, за да бъдат нивата на холестерола в нормални граници само за един месец.

Авокадото е източник на мононенаситени мазнини, които са необходими за здраво сърце. Тази мазнина веднага се превръщат в енергия (не се съхранява като мазнина), намалява нивото на липидите в тялото и регулира нивото на кръвната захар. Също така, друго важно нещо, което ние трябва да знаем, е свързано със съдържанието на ниацин. Никотиновата киселина, тоест, витамин В3, помага за балансиране на нивото на холестерола в тялото.

 

2. Червен грейпфрут Ако видите червен грейпфрут в магазина, не пропускайте тази възможност да си го купите. Причината? Малко плодове имат толкова положителен ефект за намаляване на лошия холестерол.

Въпреки това е важно да се знае, че ефекта от този плод се постига само с редовна употреба. Яжте половин грейпфрут за закуска всеки ден. Антиоксидантните свойства на този плод със сигурност ще ви помогнат да се подобри качеството на живот.

3. Портокал За да се разбере защо портокаловият сок ни помага да се балансират нивата на холестерола, е необходимо на първо място да се говори за стеролите.

Сигурно сте чували за тях. Растителните стероли имат много сходна структура на холестерола. Те са съединения, които ги има в някои плодове, като портокали, ядки, семена и растителни масла.

Стеролите понижават по-специално лошия холестерол. В същото време, портокаловият сок подобрява здравето на имунната система. По този начин, ако ние използваме тези 3 плода, то може да си подобрим нивата на холестерола. Прочетете още: Хапвайте спанак при анемия, запек и затлъстяване Да похапнем авокадо – неочаквани ползи! Защо ароматната мандарина е лек за здраве? Лош холестерол – доказаха – този плод решава проблема

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...