Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 23, 2018

Чаят от тази билка е истината! Забравяте за хипертония, сърцето става чисто ново! Стомахът ви ще се роди!

януари03/ 2017

Днес ви представяме една малко позната билка, която очарова с невероятния си вкус, приготвена на чай. Тя оцветява ред плодови напитки, но рядко се препоръчва като мощно средство за борба с високото кръвно налягане например.

Каркадето е мощен инструмент на природата, с който можете да регулирате високото кръвно, като ефектът се постига буквално за дни. Чаят от каркаде обаче, е противопоказен за хора с хипотония, тъй като сваля рязко налягането.

Ако страдате от сърдечно- съдови заболявания също можете да се доверите на вкусната напитка, тъй като укрепва стените на кръвоносните съдове. Чаят от каркаде премахва лошия холестерол и се счита за силно противопаразитно средство. Ето защо, може да се използва успешно и в борбата със заболявания на стомашно- чревния тракт.

Има лек слабителен ефект, което го прави и подходяща добавка при запек и регулиране на теглото. Диуретичното му действие спомага за изхвърляне на излишните течности от организма и премахване на отоците.

Напитката е богата на витамин С което я прави чудесно средство за предпазване от настинка, пише pozitivninovini.com/. Благодарение на общо укрепващото му действие върху организма, чаят каркаде е предпочитан от спортистите и се препоръчва на всички хора, които извършват тежка физическа дейност.

Всъщност, пречиствайки тялото от шлаки и отрови, тази напитка подобрява общото състояние на всички органи и влияе отлично върху системите на организма, като го предпазва от инфекции.

Каркадето обаче, не се препоръчва при бременни и кърмачки, тъй като се смята, че предизвиква менструация. Ако имате диабет и ниско кръвно налягане забравете за този чай!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:здраве, чай
loading...