Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, май 26, 2018

10 признака на рака! Ако ви е грижа за здравето ви, прочетете това!

януари03/ 2017
рака! Ако ви е грижа за здравето ви, прочетете това!" data-essbisHoverContainer="">

Обикновено ракът не дава никакви симптоми в ранните си етапи. В действителност, повечето видове животозастрашаващи болести се срещат само в по-късните етапи на развитие, което усложнява процеса на лечение.

 

В тази статия бихме искали да ви разкажем за най-често срещаните симптоми на рака, за да ви помогнем да се защитите от фаталните му последици пише mall359.com.

 

Образувания под кожата

Най-важните области включват гърдите, тестисите, подмишниците, гърлото, стомаха и други меки тъкани.

Когато докосвате тези области, ако напипате нещо необичайно,трябва да потърсите медицинска помощ. Постоянната самодиагностика може да ви помогне да определите промените, преди те да имат време да се превърнат в голям тумор.

 

Промяна в работата на червата

Всяка промяна в изпражненията, като кръв, болка, по-светъл или по-тъмен цвят на изпражненията, запек или диария, всичко това е „червен сигнал“ от необходимостта да потърсите незабавно медицинска помощ. Тези промени често са показатели за колоректален рак.

 

Загуба на апетит или затруднено преглъщане

Всеки храносмилателен дискомфорт трябва да се обсъди с Вашия лекар, тъй като той потиска усвояването на хранителните вещества в тялото ви.

 

Бели мехури в устата или на езика

Белите мехури в устата, по венците или по езика и гърлото се нуждаят от незабавна медицинска помощ.

 

Кървене

Всяко кървене (с изключение на менструацията) е причина за безпокойство. В допълнение, кръвта от зърната и матката трябва да се обсъди с Вашия лекар незабавно.

 

Кашлица

Ако оставим настрана простудата и грипа, кашлицата може да бъде причинена от рак, който се развива в белите дробове, хранопровода, гърлото, а дори и в стомаха.

 

Рани, които не се лекуват

Ако порязвания или рани зарастват твърде дълго, това също може да бъде признак за рак. В този случай, имуннатата система дава приоритет на борбата срещу рака, така че зарастването се забавя.

 

Промени в гласа

Рак на ларинкса често може да доведе до промени в тона на гласа ви.

 

Промени в уринирането

Както при промените в изпражненията, всяка промяна в цвета на урината ви, миризмата или потока трябва да се обсъди със специалист.

 

Сърбеж по кожата

Тъй като тялото се бори с рака като бактерия, имунната система се опитва да го унищожи с бели кръвни клетки. Ето защо кръвообращението се увеличава в областа, където раковите клетки растат, в резултат на което кожата започва да ви сърби, да ви пари, да става по-група и да се зачервява.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:признаци, рак
loading...