Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юни 25, 2018

Внимавайте! Защо никога не трябва да се смесват тези 8 храни и лекарства!

януари05/ 2017
храни и лекарства!" data-essbisHoverContainer="">
Всички се опитват да стоят настрана от лекарства, колкото е възможно.

Понякога обаче имате нужда от тях, за да оправите нещата веднага.

Например ние искаме да се изправим на крака веднага и да се излекуваме от грип за няколко минути.

Това не е възможно.

Има една седмица период на инкубация дори за най-малкия грип или настинки.Медикаментите съществуват, за да победите симптомите и да ви накарат да се почувствате по-добре за няколко часа. Вашият лекар вече ви е предписал това от което имате нужда и ви е предупредил да НЕ приемате лекарства на празен стомах.

На всичко отгоре, ние не трябва да консумираме алкохол, когато приемаме лекарства.

Но ето един важен списък на това, кои храни трябва да се избягват по време на приема на някои медикаменти.Всекидневните храни могат да имат ефект върху лечението и тялото ви. Дори храната, която знаете, че е добре за вас, може да не понася на изписаните ви лекарства.

Говорете с Вашия лекар, преди да приемете по-нататъшни действия.

Медикаменти за регулиране на нивото на холестеролГрейпфрутите и неговият сок не са нещо, което трябва да се съвместява с лекарствата за холестерола. Той може да повиши действието на лекарството в кръвта и да доведе до нежелани странични ефекти пише zajenata.bg.

АнтикоагулантиСокът от червена боровинка е несъвместим с антикоагуланти. Проучванията казват, че смесването на сок от червена боровинка и антикоагуланти води до здравословни усложнения.

Лекарства за кръвно наляганеОставете бананите настрана, ако страдате от кръвното налягане и пиете предписаните лекарства. Бананите имат калий и високите нива на калий водят до неправилен сърдечен ритъм и сърцебиене.

Лекарства за сърдечна недостатъчностБилката Черно женско биле може да влоши до ситуацията. Те съдържат високи нива на глициризин. За тези, които не знаят, глициризинът е химикал, който може да прекъсне работата на сърцето. Това се случва, когато той се съчетава с медикамента дигоксин изписван за сърдечна недостатъчност. Женското биле може да абсорбира работните способности на лекарството, което го прави безполезно.

Разредители на кръвтаЗабравете за спанака. Той съдържа витамин К, който взаимодейства с разредители на кръвта и антикоагуланти и може да премахне ефективността на лекарството. Това не се отнася просто за спанака. Трябва да се избегнат други тъмни листни зеленчуци като къдраво зеле и броколи.

Антибиотици от рода на тетрациклинМлечните продукти, които не са точно за вас, когато ви изпишат етрациклин антибиотици. Калцият в любимите ви млечни продукти ще попречи на антибиотиците да навлязат на тялото ви. Те ще станат по-малко ефективни и това може да влоши вашия проблем.

Тироидни препаратиЕ орехите не са препоръчителни  за вас вече. Те са с високо съдържание на фибри. Така че, те могат да предотвратят лекарството да си върши работата. Избягвайте други храни с високо съдържание на фибри.

Медикаменти за бактериални инфекцииСушените меса тип пъстърма ще причинят нарушения на кръвното налягане. Тираминът в тези меса не е съвместим с лекарствата, които приемате. Тираминът е аминокиселина, която се съдържа в пушена, ферментирал, или преработвана храна. Вие може да живее без храни като салам, топено сирене, както и сухи колбаси.

Винаги бъдете внимателни, преди да пиете лекарства. Прочетете упътването и обърнете внимание на страничните ефекти. Там обикновено има информация.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...