Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 23, 2018

Д-р Ангел Кунчев панира целия български народ с прогнозата си за грипа: Епидемията ще повали над 1 милион българи!

януари05/ 2017
грипа: Епидемията ще повали над 1 милион българи!" data-essbisHoverContainer="">

Птичият грип ме тревожи повече от „Хонконг“, призна главният здравен инспектор

Вероятно през следващите две седмици епидемията ще обхване цялата страна, след което в първите засегнати райони като Хасково, Пловдив и Добрич ще започне и бърз спад, тъй като при грипа точно така стоят нещата. Това заяви главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев , пише „Телеграф“.

„Въпреки това при една много интензивна епидемия, която се очертава да е тази става дума за много висок процент, някъде между 20-25% заразени.

Във всички случаи говорим за над 1 милион души“, обяснява д-р Кунчев.

„Едва ли ще има втора грипна вълна. Това е рядко явление. Все пак не е невъзможно да се случи, срещали сме такива епидемии, но втората вълна в никакъв случай не е толкова силна“, призна Кунчев. „Заразата дойде по-рано от очакваното, съответно сигурно ще си тръгне по-рано от предвиденото. Аз мисля, че до края на януари постепенно всички региони ще минат през пика и ще започне нормализиране“, каза той.“Щамът „Хонконг“ не донесе големи изненади, тъй като беше предвиден от СЗО (Световната здравна организация) още през февруари месец. Той обаче е един сравнително нов щам, открит в края на 2014 година и няма специфични антитела или защита срещу него, затова предизвиква интензивна епидемия. Това е втората характеристика – че ще засегне по-голям брой хора от средното за грипна епидеми я“, заяви д-р Кунчев.“Грипът принципно започва рязко с висока температура, силна отпадналост, дразнеща, остра суха кашлица. В повечето случаи се налага човек да си остане вкъщи поне 2-3 дни, докато не отшумят симптомите. Всяко удължаване на тези признаци над 4 дни е показател за евентуално усложнение“, завърши той.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:грип, симптоми
loading...