Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, март 30, 2017

Чесновата супа на баба, която убива и последния бацил у вас. С нея ще изчистите цялото си тяло и ще намалите лошия холестерол

luk-chesan
януари07/ 2017

Сезонна чеснова супа ще ви помогне да преборите болестите, причинени от инфекции, настинките и бацилите, и да се справите с високите нива на холестеролаТази чеснова супа може да я ползвате не само когато сте болни, но и като средство за профилактика. противно на очакваното супата е хем вкусна, хем прилично уханна заради другите съставки, които съдържа.

Учените по целия свят все още не могат да стигнат до единодушно становище за способността на чесъна да се бори с инфекциите.

Въпреки това, последните изследвания са потвърдили, че редовният прием на чесън в храната през цялата зима може значително да намали продължителността на симптомите на настинката от четири до пет дни.

Освен това, супата която ви предлагаме, ще прочисти добре организма и ще намали високите нива на лошия холестерол пише zajenata.bg.

 

Природният антибиотик не представлява интерес за фармацевтичните компании. Той е толкова съвършен, че няма как да бъде патентован.

Чеснова супа за борба с инфекциите, настинките, лошия холестерол и колебанията на кръвното наляганеЕто и рецептата за супата:

– 26 необелени скилидки чесън – 26 обелени скилидки чесън – 2 супени лъжици зехтин – 2 супени лъжици масло половин чаена лъжичка лют червен пипер – 100 грама рендосан пресен джинджифил – 2 чаени лъжички нарязана прясна мащерка – 300 грама ситно нарязан лук – 1 чаена лъжичка кокосово масло – 1/2 литър зеленчуков бульон – 4 резена лимон

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете непочистените скилидки чесън в стъклена тавичка за печене.

Добавете зехтин, малко сол и разбъркайте. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете около 30-40 минути, за да се покрие чесъна със златна коричка.

chesan-tava

Когато печеният чесън се охлади, освободете го от люспите.

pechen-chesan

Подгответе средна тенджера и разтопете маслото в нея. Добавете лука, мащерката, джинджифила, лютия червен пипер и кокосово масло. Гответе съставките на слаб огън, докато, докато лук стане полупрозрачен (6-10 минути).

luk

Добавете нарязания печен  чесън и суровия чесън , също нарязан. Нека тази смес къкри още 3 минути.

luk-chesan

Накрая се прибавя зеленчуковия бульон и се държи на огъня 15-ина минутки. Супата се маха от огъня, когато всички съставки омекнат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

chesnova-supa-gotova

Тази супа, която някои наричат и лечебна отвара може да се съхранява в хладилник и да се консумира на следващия ден. Не бива да се затопля в микровълнова фурна. На всяко ядене добавяйте сока от резен лимон, без значение какво количество е супата.

Хапвайте когато и колкото можете. Няма доза, заради пикантния вкус, който е леко странен за някои.

loading...
loading...