Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, януари 20, 2019

Тази болест е безпощадна! Покосява най-вече жени на средна възраст, а причината е неизвестна!

май25/ 2017
причината е неизвестна!" data-essbisHoverContainer="">

Розацеята е често срещано състояние на кожата , при което засегнатите части са с червена неравна кожа. Състоянието на кожата, челото, бузите и брадичката просто си остава такова, както и с неравности, а също така изсушава очите и ги възпалява. Всеки може да се развие розацея, но най-често се среща в средна възраст при бели жени пише zajenata.bg.

Тъй като розацеята оставя малки подутини върху кожата, тя може да се сбърка с акне или дори да причини алергична реакция.

Може да се появи в продължение на седмици или дори месеци, а след това да изчезне напълно. Ако не се лекува розацея, състоянието може да се влоши, така че е важно да се разберат признаците и симптомите, така че можете да говорите с Вашия лекар и да получите правилното лечение. ПричиниПодобно на много условия, основната причина за розацея е неизвестна. Лекарите смятат, че това е комбинация от генетика, както и фактори на околната среда, които влияят върху състоянието на кожата. Смята се, че има някои общи причини, които могат да доведат до розацея: – Горещи храни или напитки – Пикантни храни – Алкохол – Силна топлина, или силен студ  – Слънчена светлина – Стрес, гняв или срам  – Изморителни упражнения  – Горещи вани или сауни  – Кортикостероиди, като преднизон  – Лекарства, които разширяват кръвоносните съдове, включително и някои лекарства за кръвно налягане

Симптоми 1. Зачервяване на лицето: Розацеята обикновено води до зачервяване в средата на лицето, обикновено се причинява от малки кръвоносни съдове по носа и бузите до все по-видими.

2. Малки червени подутини: неравностите могат да приличат на акне, а дори и да съдържат гной като пъпки. Неравностите също могат да причинят лицето ви да се чувства нежно и топло.

3. Дразнене на очите: Раздразнени, подути и зачервени очи се отразяват около половината от пациентите с розацея.

4. Отоци на носа:  Донякъде рядко, и по-често при мъжете, розацея може да се появи и на носа, който изглежда подут (състояние, известно като ринофима).

Ако имате някой от тези симптоми, трябва да отидете на лекар или дерматолог за диагностика и адекватно лечение.

Лечение на розацея

Розацеята не може да бъде излекувана, става въпрос за управление на симптомите и да се избегнат усложнения.

Управление на розацеа симптоми :

– Антибиотици, или кремове с рецепта  – Лечение с лазери  – Суха, чувствителна кожа трябва да бъде защитена с крем, и овлажняващи лосиони  – Дразнене на очите може да бъде лекувано с изкуствена сълзи – Удебелена, неравна кожа може да да бъде третирана с козметична хирургия за най-тежките случаиИзбягването на розацея включва : – Управление на вашите симптоми с помощта на лекар  – Научете какви са вашите и ги избягвайте. Може да бъде полезно да водитет дневник за това, което правите, пиете и ядете, за да разберете, от какво се причинява.  – Защитете лицето си. Стойте на слънце, само когато сте със слънцезащитен крем и шапка.  – Използвайте продукти за чувствителна кожа  – Използвайте изкуствени сълзи и почиствайте клепачите си с топла кърпа

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:причина, розацея
loading...