Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, декември 16, 2018

Ако дишаме всеки ден в продължение на 5 минути миризмата на това растение, можем да увеличим паметта си със 75 процента!

юни08/ 2017
паметта си със 75 процента!" data-essbisHoverContainer="">

В Гърция e популярно,  студентите често да поставят розмарин в косата си по време на изпити. Проучванията показват, че розмариновата киселина се бори с токсичните елементи, които влияят на мозъка.

Розмаринът е известен още от древността и е споменат като лек за мозъка и в Хамлет, когато Офелия казва: „Ето розмарин, това е молитва, любов и спомен“

В съвременната медицина се използва като аналгетик срещу мигрена и храносмилателни проблеми.

Розмаринът съдържа естествени съставки, които осигуряват за мозъка ни протеин, който влияе положително на функцията на главния мозък, по-бързо мислене и по-бързо вземане на решения.

 Проучванията показват, че розмаринът също възстановява повредени ДНК клетки.

Изследване на розмарин, където хората вдишват етерично масло от розмарин, установява изключителни резултати, първата група имала 60 до 75 процента по-голяма вероятност да си спомня неща, за разлика от групата, която не вдишвала етерично масло от розмарин пише zajenata.bg.

Изследванията показват съществуването на химически съединения, отговорни за паметта. Основният елемент, който увеличава паметта ни е цинеол. Това изследване показва, че хората, които използвали розмарин в някои ежедневни задачи, имат по-добри резултати.

Розмари е ефективен в борбата с промените в настроението, стрес, паметта и подобрява скоростта на мисълта. Който абсорбира повече цинеол, толкова повече ще постигне положителни резултати.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:засилване, памет
loading...