Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, юни 24, 2018

Внимание! Лекарите алармират: Открихме нов опасен щам! Много гаден! По 20 на ден ги удря с

юни09/ 2017

Братовчед на шарката напада по 20 души всеки ден. Лекари отчитат бум на херпесните инфекции, които се причиняват от вирус, като този на варицелата. Инфекцията протича много болезнено и понякога се разпространява върху голяма част от лицето, коментира д-р Богомил Фурнаджиев пред „Телеграф“.

По думите на специалиста на ден поне по 7-8 души търсят помощта му заради херпеси, като голяма част от пациентите са жени.

Вирозата засяга предимно лигавиците на кожата на устата, носа и очите. Предава се основно чрез контакт с носител на инфекцията, но можем да се заразим и без да сме имали директен досег до вече образувал се херпес.

Експертите обясняват, че на пръв поглед обикновеният херпес може да доведе до усложнения. Много хора пренебрегват наличието на т.нар. стресница, но тя крие потенциална опасност. Това важи най-вече за болни пациенти с отслабена имунна система, допълни Пик.

Макар в редки случаи херпесът може да засегне някой от вътрешните органи като черен дроб, бъбреци, главен мозък и др. Ако той протича като възпаление на окото с болки, парене и сълзене, е задължително да се потърси лекарска помощ., тъй като може да доведе до сериозно увреждане на зрението

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:зараза, шарка
loading...