Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юни 25, 2018

Погледнете ръцете си, те ще ви кажат всички за здравето ви и какви липси има в момента тялото ви

юни17/ 2017
ръцете си, те ще ви кажат всички за здравето ви и какви липси има в момента тялото ви" data-essbisHoverContainer="">

Ръцете биха могли да ни кажат много за това какво се случва с нашето здраве. Различните усещания върху нашите ръце и пръсти могат да бъдат индикация за проблеми на други места в тялото.

Те са предупредителни знаци, които не могат да бъдат пренебрегнати.Следните симптоми могат да бъдат причинени от определени заболявания или недостатъчни хранителни вещества:

1) Дефицит на витамин А Когато почувствате изтръпване в ръцете си, това може да означава, че не получавате достатъчно витамин В1, В6, В12 и/или витамин Е.

Единственият начин да разберете дали наистина страдате от дефицит на витамин А е чрез тест на кръвта. Ако тестът е положителен, вашият лекар може да предпише подходящи добавки с витамини. 2) Проблеми с кръвообращението Изтръпването на пръстите на дясната ръка може да е в резултат на притискане на нерв, но също така може да е признак за сърдечно-съдови заболявания.

3) Диабет Изтръпване, което често започва в краката и продължава към ръцете, може да е знак за диабет. Причината за това може да намали кръвообращението, което да доведе до увреждане на нервните окончания.

4) Изхабяване Ако редовно вдигате тежки предмети или държите китката си в неудобно положение, на чувствителните нерви в близост до повърхността на кожата се оказва голямо налягане. Това може да доведе до изтръпване на пръстите. Уверете се, че си почивате. Важно е също така да получавате достатъчно сън, както и да намалите стреса.

5) Проблеми с гръбначния стълб Увреждането на гръбначния мозък може да доведе до проблеми с нервните пътища, които да доведат до симптоми, появяващи се на ръцете. Укрепвайте мускулите на гърба, като се занимавате с йога или плуване и ще се оправите. Също така трябва да се опитате да не седите дълго време на едно място в седнало положение пише zajenata.bg.

6) Синдром на карпалния канал Много хора чувстват изтръпване в ръцете си, когато лягат или оставят ставите си да почиват. Това също може да доведе до скованост и болка и показва, че отделните нерви на ръката са повредени и се нуждаят от подходящи медицински грижи. Ако имате тези симптоми, трябва възможно най-скоро да се консултирате с лекар, за да избегнете всякакви трайни увреждания. 7) Болест на Бюргер Ако пръстите ви са изтръпнали и изглеждат бели или дори сини, може да страдате от болестта на Бюргер. Това състояние води до възпаление, което може да се увеличи от малък до среден размер. Най-често се получава в резултат на тютюнопушене и може да се наложи ампутация в крайни случаи, ако пациентът не може да откаже тютюнопушенето.

Както бихте могли да видите, нашите ръце действат като център за първоначално предупреждение за органите и трябва да обърнем голямо внимание на сигналите, които те ни изпращат. Ако забележите някои от тези симптоми, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...