Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юли 23, 2018

Как да премахнете коремчето след цезарово сечение

юни22/ 2017
коремчето след цезарово сечение" data-essbisHoverContainer="">

След секцио , всички жени са засегнати от проблема за премахване на коремните мазнини. Да се постигне това, не е много лесно. След операцията, не може да се прилага натоварване на тялото, особено в областта, в която са шевовете. Но всички искат да се отърват от корема, колкото може по-скоро, тъй като да се разхождат с увиснал корем е неприятно.

 Младите майки се интересуват от това как могат да премахнат корема си след секцио.

За постигане на добри резултати, е необходимо да се следват тези правила:

След раждането на детето, е необходимо да се чака почти два месеца, и едва след това да започнете опитите си. Понякога една жена може да се нуждае от повече време, за да може тялото й е напълно да се възстанови.

Шест-осем седмици след цезарово сечение трябва да се направи преглед при специалист, който ще разгледа гениталиите и оцени тяхното състояние. Необходимо е да се консултирате с вашия лекар за физическия стрес върху корема. Лекарят ще бъде в състояние да отговори, като има предвид състоянието на шевовете. Но дори и ако шевът е в нормално състояние, това не означава, че лекарят ще позволи активно помпане на коремни мускули. Упражненията трябва да стават постепенно. Най-добре е да се започне с ходене.  Разходки с бебето.

Това е добър начин да се въведе фигурата в ред и да отслабнете. Този метод е и прост, и приятен. Ходенето трябва да бъде умерено, до бързо. Трябва да отнеме около един час на ден, но не по-малко. От тези разходки ще се възползвате, както майка с бебе. В края на краищата, малките деца имат по-спокоен сън, когато се друсат :). А количката при пътуване създава точно такъв ефект.  Пистите.

Ако вашият лекар позволи да се ангажирате с физическа активност, тя трябва да включва лесни упражнения, които не причиняват дискомфорт.

Ако все още не можете да правите преси, възможно е укрепване на мускулите по време на ежедневните дейности. Можете да се научите да не чистите пода с парцал на дръжка, а с ръце. Ако е възможно, опитайте се да перете на ръце бельото си, не в пералнята.  Играйте с бебето си.Ако детето е по-голямо от три – четири месеца, това може да бъде чудесен начин да отслабнете. То ще бъде хем забавно за бебето, хем ще има добро въздействие върху вашата фигура. Поставете бебето си на гърдите си и се опитвайте да го повдигнете. Това ще създаде ефекта на пресата. Застанете на пода, бебето поставете на стомаха, релаксирайте в същото време играйте с него. Свободни сте да направите още един куп подобни упражнения.  Прибиране на корема.

Това е много ефективен метод. Със сигурност може да носите след раждането превръзка, която значително стяга стомаха, но може просто да го направите стегнат. Удобно е, че това упражнение може да се направи навсякъде и при всякакви обстоятелства. Най-ефективно е прибирането на стомаха и неговото отпускане за известен период от време, дори, докато правите нещо друго. Просто трябва да се подсещате, да го правите.  Правилно хранене.

Това е много важно. Правилното и балансирано хранене, е да започнете да отслабвате за очите, с него ще си отиде и коремът. В никакъв случай не трябва да се преяжда, а да се храните в умерени количества. От дневната диета трябва да се премахнат захар, мазни храни, хлебни изделия. За загуба на тегло, това би било достатъчно. Изоставянето на тези продукти, няма да повлияе отрицателно на бебето, нито на вашето здраве. Това са само на допълнителни калории, които не са ви необходими.  Бодифлекс.

С тази система ще направи вашите стомаси плоски. Тя е за жени, които не предпочитат силно физическо натоварване. Тази система включва прости упражнения за разтягане с правилно дишане. Много жени отбелязват отлични резултати. Днес бодифлексът е доста популярен, въпреки че има много противници, които твърдят, че системата може само да донесе вреда на организма. Мненията се различават по тази точка.   Абдоминопластика .

Този метод е подходящ за тези, които искат след цезарово сечение , да премахнат излишните килограми от корема, без да използват допълнителни сили. Но това не е евтина процедура и не може да си я позволи всяка жена.  Абдоминопластиката е хирургична намеса, в която се отстранява излишната кожа и мазнина, скрива се различието на коремните мускули. Тази операция е доста сложна и продължителна.Обикновено продължава два часа. Извършва се под обща анестезия пише zajenata.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...