Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, март 24, 2019

Дойде ли лятото така ми се омирисват краката, че не е истина, голям срам, добре че една приятелка ми разкри как се е справила

юли01/ 2017
краката, че не е истина, голям срам, добре че една приятелка ми разкри как се е справила" data-essbisHoverContainer="">

Изпотените миришещи крака създават голям дискомфорт както за нас самите, така и за хората около нас. Ходилата се изпотяват значително повече, ако ние през целия ден сме на крака без значение дали сме на работа или не.

По този начин, изпотявайки се, ходилата се опитват да се охладят.Известно е, че самата пот съдържа 98% вода и не мирише.

Останалите 2% от нейните компоненти като соли, микроелементи, киселини, хормони и други, под въздействието на бактериите, разлагайки се по кожата или дрехите, причиняват неприятна миризма.

Хората, които работят от 8 до 10 часа на ден, обути с едни и същи обувки се сблъскват с този проблем, който по същество е нормално явление. Въпреки това, проблемите с неприятната миризма на стъпалата би могъл да се разглеждат от няколко аспекта. Освен многочасовата “затворенст” на стъпалата заради работните задължения, много хора имат проблем с прекомерното изпотяване! И така, при тази група хора, много по-лесно се размножават бактерии на стъпалата и в резултат на това се разпространява неприятна миризма. Има и такава група от хора, въпреки че тя е по-малобройна, към която принадлежат тези, които просто пренебрегват личната хигиена, т.е. няколко поредни дни не сменят чорапите си и не поддържат редовна хигиена на долните крайници.

Във всеки случай, това по-долу може би е гениалното решение! Това е процедура, която изглежда изключителна и необичайна, но наистина помага. Мнозина, които са я пробвали са изумени от ефективността й. Течност против миришещи крака

Необходими са ви: . 4 чаши топла вода . 5 торбички черен чай . голям съд (леген) за потапяне на кракатаПроцедура:

Напълнете легена с топла вода и поставете торбичките с чай вътре. Оставете ги така да престоят около 20 минути. Поставете краката си вътре във водата и ги задръжте така за половин час. Процедурата повтаряйте ежедневно в продължение на минимум 10 дни.

Друг ефективен начин за справяне с този проблем е чрез използване на сода бикарбонат. Нанасяйте сода ежедневно на стъпалата, преди да обуете чорапите и обувките си. Правете това в продължение на 2 до 3 седмици. Миризмата моментално ще се неутрализира, а содата ще помогне за предотвратяване на развитието на бактерии, чието размножаване се насърчава от потните жлези пише zajenata.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...