Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, юли 22, 2018

Новите лековити места на България

юли05/ 2017

Пирамида до Габрово цери депресия, скална арка вдига на крак инвалиди

България винаги се е славела като страна със силна енергия. Мнозина са ставали свидетели как силни места у нас могат да лекуват куп болести. Твърди се, че всяка година освен нашенците, много чужденци идват тук, за да търсят лек за страданията си. Много места са вече известни като лековити, интересното обаче е, че има и новопоявили се такива.

Едно такова място е пирамида, намираща се в близост до габровското село Петко Славейково. Според запознати тя лекува депресия и астма. Радиестезистът инж. Величко Трифонов твърди, че тази пирамида действа не само освежаващо, а и пречистващо на целия човешки организъм. Инженерът разказва, че преди години по върха на пирамидата имало камъни, върху които имало странни отпечатъци от човешки крака, но само с по 2-3 пръста на всяко стъпало.

Сред новите чудодейни места е скална арка, която вдигнала на крак хора, които докторите вече са отписали. Мястото е забулено с тайни и местирии. То се намира до тракийското светилище „Скрибина”. За него се вярва, че помага за всякакви болести. Разположено е на няколко километра от село Крибул, община Сатовча, Гоцеделчевско, в местността Скрибина.

Според археолозите скалното чудо съществува още от 4-ти век преди Христа, когато се е населявало от тракийското племе беси. И днес местните го почитат и извършват различни ритуали, за да запазят лечебната му сила. Жителите на селото  разказват хиляди случаи на изцерени миряни. Много двойки, които нямали надежда за рожби, след посещението на светилището  продължавали рода си. Тук идват и много млади хора, които получават дълго чаканото изцерение. В един от случаите чудодейните скали излекували студентка, която не можела да чува и да говори.

Болният извършва специален ритуал. Първо се изкачва на дървена стълба, на която има червен конец, дълъг колкото ръста му. После се промушва през отвора на скалната арка. Вярва се, че колкото повече камъка го притиска, по-бързо ще излезе от тялото болката му. След това около него се пали огън, за да се изгори страданието и да се благодари на Слънцето. Болният трябва да носи стара дреха, която да остави окачена на едно от дъбовите дървета. На едно от местата се оставят и пари. Никой не трябва да ги пипа, защото иначе може да „прихване” болестта на излекувания.

Лековит камък в Странджа планина пък избавя от различни болежки. Местните го знаят като Марков камък. На скалата наистина има отпечатък от крака на великия Крали Марко. Тази стъпка е пълна с вода, за която се смята че е лековита, а жени, след като пият от нея, не след дълго се сдобиват с дълго желаната рожба. Говори се дори, че бездетните взимали частица от скалата, стривали я на прах и я изпивали. Не след дълго се радвали на първото си отроче. Има и изворче, което лекува кожни заболявания и екземи. В близост се намира и параклиса „Св. св. Константин и Елена“.

Природното чудо се намира в село Долно Ябълково. Селото е разположено на седем километра от границата с Турция. Преди селото било гъсто населено, сега там живеят само неколцина старци. За да пият от чудодейната сила на водата тук идват не само жители от село Долно Ябълково, но и от различни краища на страната, както и от чужбина пише nbox.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...