Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, април 25, 2018

Потресаваща изповед! 24 години игнорирах тези знаци, а след това стана твърде късно!

юли08/ 2017

В света годишно умират от рак 8,2 милиона души, от които 4,7 милиона мъже и 3,5 милиона жени.

 

Както отбелязват лекарите, от всички тях поне 4 милиона умират преждевременно. В редица случаи, смятат лекарите, ранната диагноза прави разликата между живота и смъртта на пациентите, страдащи от рак.

 

Изследване на учени от британския Cancer Research показва, че повечето болни от рак игнорират първите симптоми на заболяването и го смятат за маловажно.

 

Кашлица, възпаление, което не може да се успокои, необяснимо отслабване са само някои от знаците, които ви предупреждават да потърсите помощ от лекар и да направите подходящ преглед.

 

Потресаващата изповед на Хедър:

Моето име е Хедър Герас и преди две години ми беше поставена диагноза рак на белия дроб в Първи стадий.

 

Тогава бях само на 24 години. Трудно е да се каже, кога е започнал да се развива, тъй като моя лекар Джоел Купър от университета в Пенсилвания ми каза, че вероятно го имам вече пет години.

 

Започнах да се съмнявам, когато получих силна болка в гърдите и когато отидох в най-близката болница в Ню Джърси. Там ми направиха изследвания, а след няколко часа ми беше извършена и бронхоскопия. Анализите показаха нещо на средния лоб от моя ляв бял дроб, което те наричаха „полип“. Биопсията ми направиха в Пенсилвания.

 

За първи път чух истинската диагноза „рак“, когато лекарят дойде до моето легло и ми съобщи, че полип всъщност е рак, а след това си тръгна без никакво обяснение. Майка ми и баща ми силно ме прегърнаха…

 

Хедър продължава своята трогателна история за борбата с болестта, която най-сетне е успяла да победи, а сега е посветила живота си на образованието на други хора. Тя припомня, че е много важно своевременно да се отчитат признаците, които ни изпраща тялото пише mall359.com.

 

Рязко отслабване:

Ако губите тегло и не сте на някаква диета или режим на хранене, не пренебрегвайте този знак. Повечето хора с рак рязко губят тегло. Това съвсем не означава, че става въпрос за рак на белите дробове, а за това, че може да имате друг вид рак.

 

Необяснимата промяна в теглото от четири или повече килограма предупреждава най-често за рак на панкреаса, стомаха, хранопровода или белите дробове. Но също така, както подчертават британски експерти, малките промени в теглото са нормални.

 

Упорита кашлица

Повечето карциноми на белия дроб в началото нямат никакви значителни симптоми, които биха говорили за заболяване. Те в повечето случаи се случват, когато болестта е много напреднала. Все пак, има някои симптоми, които се случват в ранен стадий при някои видове рак на белите дробове.

 

Кашлицата, която не се лекува и преминава в хронична кашлица може да бъде ранен показател за заболяването.

 

Освен това, болките в гърдите, които са свързани с кашлица, дрезгав глас и особено отхрачване на кръв и гъста слуз, са признаци, които не бива да се пренебрегват.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...