Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, април 25, 2018

Жени, важно е да знаете: Как се променят женските гърди на 20, 30 и 40 години?

юли11/ 2017

Около 20г.

Много промени

Размера на гърдите може да варира по различни причини, посочва Лиза Джейкъбс, професор по хирургия.Вашия метаболизъм може да доведе до промени в размера.

„Гърдите ще променят размера си, в зависимост от загубата на тегло или пък излишните килограмите“, казва Лиза.

Също така, тук е и бременността.

„В двадесетте много жени остават бременни, така че по естествени причини при подготовката на тялото за майчинство гърдите се променят“. След бременността и загубата на килограми, може да ви се струва, че гърдите ви са малки или големи по отношение на това как са изглеждали преди бременността. Това също така може да направи ареолите по-тъмни, а зърната по-големи, но те често се връщат в състоянието от преди бременността пише zajenata.bg.

Бучки и подутини

Фибросцистичната промяна е много често срещано състояние, което е характерно за едната или дори и двете гърди, което често се среща при жените в двадесетте години. Жените на тези години се борят с промените в цикъла, което представлява и хормонална разлика. Това може да доведе до това, гърдите да бъдат подути, което най-често е нормално. Ако чувствате малко болка преди менструалния цикъл няма нужда от грижи. Бучките, които се свързват с рак, обикновено не са болезнени.

Разбира се ходете на редовни прегледи при лекар, ако забележите някаква промяна.Около 30г.

След няколко раждания, кожата на гърдите може да се е разтеглила, заради промяната в килограмите. Това може да доведе до стрии или отпуснати гърди. Това се случва, ако сте се борили с големи промени в килограмите, и затова не трябва да се притеснявате, ако забележите разлики на кожата, въпреки че може би те са най-често на корема.

Около 40г.

На 40 години тялото вече бавно се подготвя за менопаузата, което води до промени в гърдите , тъй като тялото започва да произвежда по-малко естроген. Тогава гърдите минават през нещо, което се нарича инволюция, което означава, че тъканта на гърдите се заменя с мазнина, поради което те са по-меки на допир и вече не са толкова силни.

Във всеки случай, редовни прегледи могат да ви помогнат. Жените около 40-те трябва да помнят, че редовните прегледи са необходимост.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...