Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юни 25, 2018

Сърбеж в интимната зона? Ето какво трябва да знаете задължително

юли11/ 2017

Ако искате стилна долна прическа, все пак трябва да сте наясно с някои рискове …

Независимо дали става дума за бръснене или депилация, много специалисти смятат, че всеки вид отстраняване на срамните косми може да бъде опасен за здравето на жената. Именно по този начин се стига до дразнене на кожата, която вече е чувствителна в тази част на тялото, както и повишен риск от възникване на инфекции и заболявания.

Въпреки това, косъмчетата не са без никаква цел. Напротив, предпазват кожата от наранявания, от бактерии, от триене и инфекции, особено през летните месеци.

 А именно, когато ги премахнете, кожата остава незащитена, защото освен, че повече няма косми, по кожата се появяват и малки отвори, така че не учудвайте от честите възпаления и инфекции в този период от годината.

 

Ръководство за епилация на бикини зоната

Инфекциите се разпознават благодарение на следните симптоми:

– Появяват се мехурчета, които могат да се разширят дори до корема или бедрата  – фоликулит  – брадавици  – враснали косми  – белези  – кисти

Както показва проучване на американската лекарка Емили Гибсън, която нерядко чрез медиите показва опасността от епилация за здравето на жената, дразненето на кожата след депилация в комбинация с топлината и влажността на интимната зона, прави тази част от тялото плодородна почва за създаване на инфекции пише zajenata.bg.

 

Избегнете грешките при депилацията на бикини зоната

Ако все пак не искате да оставите космите, погрижете се да вземете всички превантивни мерки, за да намалите риска от инфекции – депилирайте се само в проверени салони, които използват специален восък за интимната зона (за еднократна употреба), носете само памучно бельо, Въздържайте се от секс веднага след депилация, за да може кожата да се възстанови.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...