Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юни 25, 2018

Студените ръце са признак на сериозен проблем-Вижте какъв показател за здравето е температурата на ръцете

юли12/ 2017

Наистина ли по състоянието на ръцете човек би могъл да разбере дали има проблеми със здравето ?

Димитър АНГЕЛОВ, Сандански

 

Наистина, г-н Ангелов, по състоянието на ръцете и най-вече по температурата може да се направи извод за проблеми със здравето . Но веднага е нужно да кажем, че все пак истинското положение би могъл да определи само доктор.

 

Студените ръце са признак за нарушение в периферното кръвообращение – на организма не му достига витамин В12.

Необходимо е да се погрижим за неговото осигуряване с помощта на витаминни препарати или да добавим в менюто си продукти, които го съдържат в по-големи количества: млечни продукти, месо, риба, гъби, фасул, зеле.

Ако дланите горят, това значи, че черният дроб не се справя с интоксикацията, предизвикана от натравяне с лекарства, алкохол или химически вещества. Синдромът на “мравучкане” на дланите значи, че тялото има затруднения с ендокринната система. Влажните ръце също са показател за ендокринни проблеми, например хиперфункция на щитовидната жлеза. Наопаки – сухотата и бледността на дланите свидетелстват за хипофункция. Петната по върховете на пръстите също показват проблеми със здравето пише zajenata.bg.

Ако на човек често му изтръпват кутретата, той трябва да се обърне към кардиолог – тези проблеми са свързани със сърдечносъдовата система…

 

Изтръпването на палците, от друга страна, пък свидетелства за проблеми в дихателната система. Ако по краищата на пръстите ви са се появили надлъжни гънки, приличащи на бръчки, трябва да обърнете внимание на ендокринната система – възможно е да имате хипотиреоза или захарен диабет. Ако пръстите имат пурпурен цвят, проблемите са свързани с храносмилателната система. При тъмночервен или дори лилав цвят трябва да се обърне специално внимание на бъбреците и черния дроб.

 

Сърбежът по страничната повърхност на показалеца свидетелства за проблеми с дебелото черво .

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...