Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, юли 22, 2018

88-годишен родопчанин написа писмо до болната от рак Нана! Ето я тайната за дълъг живот! Лекарството е

август04/ 2017

Пише ви един старец към 88 години, един върл родопчанин.

Вчера прочетох статията за случая „Нана”. Радвам се, че едно младо момиче има „таф”, по родопски – ищах, да живее.

Това е написал бай Васил Калфов от Чепеларе в писмо до „24 часа” по повод интервю във вестника от 29 юли т.

г. В него Нана Гладуиш разказва, че за втори път са й поставили диагноза рак на гърдата и че не смята да се предава, а да се бори с болестта.

Скъпа Нана, бъди сигурна, че ще живееш до дълбоки старини, защото искрата в твоите очи няма да изгасне, защото по-голямо лекарство от желанието да живееш е желанието да се бориш с живота – това е човешка дарба. Няма правила в живота, няма власт, която да управлява мнението на личността.

Философията на живота е проста – щастлив е този, който уважава себе си, близките си и живота. Ако човек може да командва своя ум, да може да цени, да може да уважава неговия свят, то той ще бъде многолюден и необятен, убеден е родопчанинът.

Каня ви в град Чепеларе най-сърдечно вас, вашето семейство, за да видите как се прави хайдук шишек. Навремето бях добър приятел с бай Кольо Хайтов. Тогава през 1949 година бях млад учител в Забърдо и имах щастието да се познавам с този велик човек, а Хайтов беше председател на горското стопанство там, пише още бай Васил, пише marica.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...