Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, юли 21, 2018

Луда работа! Видях колежката да защипва с щипка ухото си! Когато ми обясни защо, хлъцнах от изумление!

август07/ 2017

Ако принадлежите към хората, които не бързат да тичат на лекар при първата болежка, ще ви бъде интересно да узнаете, че една не много силна болка може да се елиминира чрез стимулиране на ушите.

Сертифицирания рефлексолог Хелън Чин Луи пише:  „На повърхността на ухото си човек има същинска рефлексна карта на тялото, състояща се от нервни окончания и връзки на централната нервна система“ . Затова лекарят ви предлага да се научите как да стимулирате 6 ключови точки на ушите, което ще ви помогне да се отървете от болката.

За да направите това, ви трябва само една малка щипка за пране.

 Но не забравяйте, че ако болката е достатъчно силна, трябва да се консултирате с лекар веднага!

Как да се премахне болката с помощта на щипки за пране

акупунктура с щипки

По гърба и раменете За тези части на тялото отговаря върха на ухото ви. За да се отървете от болка в гърба или раменете, прикачете щипката на първата точка. След около 60 секунди ще почувствате, че тялото ви започва да се отпуска и болката отшумява.болки в гърба

Вътрешните органи Във втората точка се намират нервите на вътрешните органи. За да се отървете от болки в белия дроб, Прикачете щипката в тази точка.

болка на вътрешните органи

Стави Третата точка е свързана с болка в ставите.

болка в ставите

Заболявания на носа и гърлото Ако прикачите щипка за четвъртото място, при първите признаци на настинка, симптомите ще преминат и няма да се разболеете.

болки в гърлото

Храносмилането Отървете се от неприятни усещания в стомаха или дори леки болки в храносмилателния тракт – ще ви помогне прикачането на щипка в тази точка

.за храносмилане

Главата и сърцето За двете основни части на тялото реагира точно меката част на ухото. Щипката се защипва на това място за профилактика на сърдечно-съдови заболявания

.против главоболие

Ако сте скептични относно акупунктурата, просто опитайте лечебният ефект на обикновените щипки – ще останете изненадани!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...