Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, юли 19, 2018

Дете почина само час след къпане! Всички родители трябва да знаят причините

август09/ 2017

Обикновено не обръщаме внимание на това, но след като прекараме цял ден в басейна, обикновено се чувстваме изтощени и уморени, най-вече ако сме с дете, което е било извънредно деятелно през целия ден.

Точно за тази работа Касандра Джексън не подозира нищо, след като синът й е казал, че иска да спи, като се прибирал у дома, прекарвайки целия ден в басейна. Десетгодишния Джони си е легнал след уморителен ден на басейна и майка му не предполагала, че нещо не е наред.

Тя отишла да види детето си по-късно и остава потресена от видяното.

Детето имало пяна на устата си и видими проблеми с дишането . В същия миг било прието в спешното отделение, а на майка му съобщено, че това, което се е случило, е състояние на „вторично удавяне“ и то е в резултат от поглъщане на вода. Това състояние е възможно да се развие в рамките на 72 часа.

Въпреки, че се случва рядко, вторичното удавяне би могло да причини смърт, ако предупредителните симптоми се пренебрегнат. Понякога се случва някой (дете или възрастен) да вдиша дори малка струя вода (от басейн, езеро или океан) и тя може да предизвика възпаление на белите дробове и да причини оток. Обикновено, малко количество вода се намира в белите дробове, когато се случи „вторично удавяне“, но и това малко количество вода е достатъчно, за да възпрепятства способността на белите дробове да доставят кислород в кръвта.

 

Ако детето ви е било в ситуация близка до удавяне, или може би е погълнало твърде много вода, внимавайте за симптомите на вторичното удавяне и веднага го закарайте до болницата. Симптомите могат да се проявят дори от 1 до 72 часа след това.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...