Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, октомври 20, 2018

4 гинекологични въпроси, от които жените се срамуват, а искат толкова много да зададат

ноември22/ 2017

Повечето жени се въздържат от въпроси, свързани с интимното им здраве. Дори и тези най- самоуверените често се чувстват неудобно да попитат своя гинеколог за определена информация. Често въпросите се задават, когато вече може да бъде твърде късно.

Не се колебайте да попитате своя гинеколог за всичко, което ви интересува.

Гинеколозите искат да отговарят на въпроси, свързани с женското здраве. Ето няколко техни отговори, които ще ви помогнат да се запознаете с тялото си.

 

Дали срамните ми устни са нормални ?

Този въпрос си задават много жени и отговорът е потвърден. Защото всяка жена е различна, така и нейната вагина се различава индивидуално. Разликите са обичайни за големината, формата и цвета на срамните устни. Най-добрият начин да предпазите вашето здраве е да опознаете себе си по-добре. Това можете да направите с помощта на огледало. Изучавайки си вагина навреме и ще забележите промените или евентуални нередности.

 

Какво подуване е това ?

Ако забележите някакво подуване на интимната територия, не се паникьосвайте. Често на срамните устни или на влагалището могат да се появят отоци, за които не трябва паника. Те не са вредни за здравето на жената. Това може да бъде промяна на цвета на кожата, малки кисти или фоликули- леко възпаление на корена на косъма на кожата.Въпреки това, когато забележите и най-малката промяна трябва да посетите вашия гинеколог, защото може да става въпрос и и за полово – предавани болести, като генитален херпес.

 

Дали имам гъбична инфекция или нещо по-лошо ?

Понякога жените бъркат симптомите на гъбичните инфекции и инфекциозни, сексуални болести, особено ако са имали незащитен полов акт. Докато гъбичните инфекции лесно се лекуват, то инфекциозните сексуални болести им трябва агресивно навременно лечение. Могат да възникнат сериозни последствия за здравето, ако не се лекуват. Бъдете отворени с Вашия лекар, ако подозирате, че имате някакъв симптом на заразна болест, не се колебайте да се свържете. Трябва заедно да решите проблема.

 

Дали аналният секс е безопасен ?

Аналният секс може да бъде сигурен, но преди да го практикуват трябва да знаете някои неща за него. Преди всичко, никога не правете вагинален секс след анален. По този начин се предават бактерии във влагалището. Ректума не е създаден за проникване, не е еластичен като влагалището, нито има естествена лубрикация.Затова може да се стигне до раздразнения, болка и наранявания. Добър, анален секс може да се случи, ако жената е много развълнувана, аналният мускул е отпуснат и използвате лубрикант.

Изобщо не е странно, ако след секса жената има анално кървене, което продължава ден- два. Това е следствие от раничките, които се създават в рамките на ректума, но не са опасни. За всяко продължително кървене лекарят трябва да бъде уведомен.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...