Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, юли 21, 2018

Храните, които трябва да хапвате през септември и октомври, за да засилите имунитета си и да бъдете здрави през зимата

септември29/ 2017

Всеки месец менюто ви трябва да включва определени полезни храни според сезона. Тук са полезните храни за септември и октомври.

 

Смокини и гъби

Според едно от последните американски изследвания смокините съдържат фибри и вещества, които не само действат засищащо и помагат при констипация, но и благоприятстват и контролират теглото дълготрайно.

Сладкият им вкус пък успява да надхитри желанието за захар и така още повече работи за запазване на силуета.

Септември е и месец на гъбите. Те съдържат само 20 калории за 100 г и освен това придават неповторим вкус на всяко ястие. Една хитрост – с гъби бихте могли да замените или намалите съдържанието на сол, тъй като те овкусяват чудесно храната. Техните полизахариди пък стимулират имунната система – нещо, от което всеки има нужда в началото на есенния сезон.

 

Грозде и орехи

ОКТОМВРИ

Грозде и орехи

В продължение на векове, гроздето се е използвало за ампелотерапия (гроздолечение) с цел разхубавяване. Истината е, че гроздето съдържа вещества, които обновяват кожата, придават блясък и подобряват видимо тена и еластичността. Киселините, които съдържа, пречат на задържането на вода в организма. Калифорнийски учени доказаха категорично, че изяждането само на 4-5 ореха дневно понижава лошия холестерол, защитава сърцето и артериите.

При орехите, както и при всички други ядки, важи правилото да не се консумират сурови, тъй като съдържат гъбички. Неотдавна бе опровергано правилото ядките да се ядат сурови, сега се счита, че са полезни единствено запечени без сол или накиснати във вода – като продължителността се определя от вида, пише „За жената“.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...