Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 23, 2018

Всички го имаме в хладилника, а никой не знае, че е убиец на рака. След тази статия по друг начин ще гледате вече на него

септември11/ 2017

Сиренето би могло да се окаже оръжието срещу коварната болест рак. Белтъкът, който се открива в него, има способността да унищожава раковите клетки.

Ниазин – това е белтъкът, който се отделя от лактобактериите при закваската на млякото и зреенето на сирената, пише gotvach.bg. Учени от Мичиганския университет в Ен Арбър, САЩ, са установили, че той има уникалната способност да убива клетките, предизвикващи рак.

Учените са изследвали действието на различни вещества в храната и в живите организми върху раковите клетки, устойчиви към всички методи за борбата със злокачествените тумори, в това число и химиотерапията. Оказало се, че ниазинът, белтък на млечнокиселите бактерии Lactococcus lactis, се справя отлично с тях.

В рамките на експеримента учените давали на опитните мишки коктейл с 25-30 пъти повече ниазин, отколкото в обикновените сирена, за период от 9 седмици. Накрая на опита до 80 % от туморите изчезнали напълно. Това значително удължило продължителността им на живот. Последвали още експерименти, които показали, че ниазинът се бори както с рака, така и с патогенните бактерии, станали неуязвими за антибиотиците през последните години. Това на практика го прави най-мощното оръжие срещу болестите изобщо. Предстои целебният ефект на ниазина да бъде изпробван и върху хора, за да бъде доказано на 100%, че сиренето може да ви спаси от рак.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...